Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītajā nedēļas nogalē BK "Jēkabpils" aizvadīja divas pārbaudes spēles Lietuvā. Sestdien, 8. augustā "lūši" stājās pretī Ēģiptes nacionālajai izlasei, nākamajā dienā - mājinieku vienībai "LSU Atletas". Abos izbraukuma mačos jēkabpilieši ar nelielu punktu starpību piekāpās pretiniekiem - attiecīgi 68:73 un 76:78, informēja komanda.

Pārbaudes spēlē pret Ēģiptes nacionālo izlasi rezultatīvākie bija komandas jaunpienācēji -  Kristaps Miglinieks ar 16 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām un Alekss Semjonovs - ar 15 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Mačs pret Ēģipti bija vēsturisks un iekrita tieši Jēkabpils pilsētas svētkos. Tā bija dāvana pilsētai un pateicība, ka šeit dzīvo basketbols. Spēlei gatavi mēs nebijām, jo šobrīd darbojamies vasaras režīmā. Attieksme bija laba, tāpat arī garastāvoklis - komanda cīnījās!  Ēģiptieši gan spēlēja parupji, un lietuviešu tiesneši to diemžēl neņēma vērā. Sākums bija smags, taču vēlāk sākām atgūties. Laukumā iznāca visi, arī paši jaunākie spēlētāji," informēja komandas galvenais treneris Igors Miglinieks.

Nākamajā dienā bija paredzēta atbildes cīņa pret ēģiptiešiem, taču pretiniekam mainījās plāni un otro maču BK "Jēkabpils" aizvadīja pret Lietuvas komandu "LSU Atletas". I. Miglinieka vadītā komanda sīvā cīņā atzina mājinieku pārākumu - 76:78. Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās - Jānis Pozņaks ar 22 punktiem.

Atšķirībā no pirmās spēles mūsdienīgā sporta hallē otro cīņu "lūši" aizvadīja mazā un šaurā universitātes zālē. "Vajadzēja ļoti savākties. Mums bija daudz garām aizmestu metienu. Zālē bija īpatnēji, ļoti stingri grozi, bumbas... pie gatavas komandas tas nebūtu attaisnojums, bet pie vasaras varianta - jā. Ar visu to cīņa bija punkts punktā. Trīs sekundes pirms spēles beigām, pie mīnus diviem punktiem jēkabpilieši centās glābt rezultātu ar J. Pozņaka diviem soda metieniem. Pirmo Jānis aizmeta garām, un līdz ar to otru metām garām speciāli. Gribējām glābt spēli, bet tā arī palika rezultāts ar mīnus divi," vairāk par cīņu stāsta I. Miglinieks.

Kopumā abas aizvadītās pārbaudes spēles komandas galvenais stūrmanis I. Miglinieks komentē šādi: "Sportiskā analīze šīm spēlēm nav vajadzīga, teicu, lai spēlētāji neuztraucas. Viss vēl ir procesā, tas ir tikai pagaidu uzdevums: izskrieties, izspēlēties..."

Izbraukuma spēlēs "Jēkabpils" testēja divus potenciālos vienības spēlētājus: Dāvi Gūtmani no BK "Saldus" un lietuviešu basketbolistu Taurasu Jogelu, par kuru nākotni kluba vadība vēl lems.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!