Foto: Publicitātes foto

Valmieras pašvaldības administratīvās ēkas lielajā zālē trešdien notika BK "Valmiera" pirmssezonas preses konference, kurā tika paziņots par komandas nosaukuma maiņu, informēja kluba preses dienests.

No jaunās sezonas BK "Valmiera" komanda startēs ar jaunu nosaukumu – "Valmiera/ORDO". Kā paskaidroja "BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš, sadarbība ar "ORDO GROUP" aizsākās jau 2012./2013.gada "bronzas sezonā" un no sezonas uz sezonu sadarbība ir kļuvusi vēl ciešāka, tādēļ, pārejot jaunā līmenī, tiek mainīti komandu nosaukumi un atjaunota vizuālā identitāte.

"Šī būs jau ceturtā sezona, kad "ORDO GROUP" ir BK "Valmiera'' ģenerālsponsors un ilgtermiņa stratēģiskais partneris. "ORDO GROUP" ir devis mums finansiālo stabilitāti, iespēju izveidot konkurētspējīgu komandas sastāva komplektāciju un attīstīt jaunatnes sistēmu, kā rezultātā ir noslēgta sadarbība ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Bērnu Sporta skolu. Šajā sistēmā tiek ieguldīti nozīmīgi līdzekļi, lai jaunajiem spēlētājiem nodrošinātu vislabākos treniņu un sadzīves apstākļus. Balstoties uz līdzšinējo, veiksmīgo sadarbību, nolēmām spert soli tālāk un pieņemt lēmumu par kopīgu komandu nosaukumu "Valmiera/ORDO"," par sadarbību ar "ORDO GROUP" stāsta kluba attīstības direktors Jānis Siliņš. Līdz ar jauno komandu nosaukumu, ir atjaunota kluba vizuālā identitāte, atjaunots logo, uzlabota mājaslapa un līdz ar jauno basketbola sezonu gaidāmi vēl citi jaunumi.

Šobrīd Latvijas Basketbola līgas pirmajā divīzijā un Baltijas Basketbola līgā spēlējošā komanda "Valmiera/ORDO" ir daļēji nokomplektēta, notiek 1., 3. un 4.numuru pozīciju piesaiste un tiek veiktas pārrunas gan ar vietējiem, gan ārzemju spēlētājiem. Komandas sastāvā ir Jānis Kaufmanis, Aigars Šķēle, Haralds Kārlis, Mārtiņš Vīņauds, Ervīns Jonāts, Viktors Iļjins, Dāvis Rozītis un Raimonds Gabrāns. "BK Valmiera" personālam ir piesaistīta fizioterapeite Liene Džeriņa un fiziskās sagatavotības trenere Inga Dzene.

Nozīmīgs ieguvums klubam un "Valmiera/ORDO" komandai ir galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa piesaiste. Ainars Zvirgzdiņš par komandas gatavošanos jaunajai sezonai stāstīja, ka komanda šobrīd ir pārejas posmā. "No iepriekšējās komandas ir palikuši tikai četri spēlētāji, tātad faktiski komanda ir jāveido no sākuma. Vēlos lūgt pacietību un pagaidām nekritizēt komandu par pirmajiem rezultātiem. Paies kāds laiks, kamēr mēs saliedēsimies, un es kā treneris apsolu, ka tad arī būs tie rezultāti, ko mēs visi gaidām," sacīja Zvirgzdiņš. "Šobrīd produktīvam komandas darbam trūkst vēl četri spēlētāji, un mūsu treniņu grafiku ietekmē arī mana aizņemtība ar vīriešu valstsvienību, tādēļ liela nozīme treniņprocesa sākumā ir maniem palīgiem. Būs zināmas grūtības, bet es ticu, ka ar kopējiem spēkiem un spēlētāju profesionālu attieksmi mēs jau sezonas pirmajos mačos būsim cienīgi pretinieki ikvienam!"

Šodien komanda "Valmiera/ORDO" uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai. Kā apgalvoja komandas spēlētājs Jānis Kaufmanis, kopējais noskaņojums komandā ir ļoti labs, spēlētāji ir gatavi veidot jaunu komandu un nopietni strādāt pie tā, lai šo divu mēnešu laikā līdz sezonas sākumam būtu tai maksimāli gatavi.

"Latvijas Basketbola līgā gribam atgriezties cīņā par medaļām un ceļu negriezīsim nevienam, savukārt Baltijas Basketbola līgā minimālais mērķis, ja formāts paliek esošais, ir labāko astotnieks," par komandas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!