Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "Valmiera" panācis vienošanos par sadarbību 2014./2015.gada sezonā ar 216 centimetrus (cm) garo spēka uzbrucēju/centru Dāvi Rozīti, kuram šī būs pirmā sezona profesionāļa statusā. Iepriekš Rozītis vairākas sezonas studēja ASV, pārstāvot NCAA 1.divīzijas Havaju Universitātes "Warriors" komandu, informē komanda.

Pagājušajā sezonā Havaju Universitātes "Warriors" rindās Rozītis kā nomināls otrais centrs aizvadīja 29 spēles, kurās vidēji laukumā pavadīja 11,9 minūtes, gūstot 3,6 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 0,8 pretinieku metienus.

"BK Valmiera" ģenerālmenedžera Mārtiņa Bērziņa komentārs: "Ir liels gandarījums, ka no dažādiem piedāvājumiem gan Latvijā, tai skaitā no top klubiem, gan ārpus Latvijas, Dāvis Rozītis izvēlējās savu pirmo profesionāļa sezonu aizvadīt tieši "BK Valmiera". Plānojam Dāvi izmantot gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijās, līdz ar to kopā ar Viktoru Iļjinu šajā sezonā mums būs kārtīgs "milžu duets". Sportiskās Rozīšu dinastijas pārstāvim Dāvim ir milzīgs potenciāls un ļoti ceru, ka "BK Valmiera" viņam būs labs pirmais profesionālās karjeras solis."

Dāvja Rozīša komentārs: "Liels prieks uzsākt savas profesionāļa gaitas tieši BK "Valmiera" komandā. Pēdējās pāris vasaras ir sanācis trenēties tieši Valmierā pie BK "Valmiera" treneriem un esmu ļoti apmierināts ar šeit piedāvātajām iespējām. Arī visi puiši komandā ir jau zināmi. Pēc 5 svešumā nospēlētām sezonām ir patīkami atgriezties Latvijā un spēlēt Vidzemes komandā, netālu no dzimtajām Cēsīm. Pirms 10 gadiem tieši ar Valmieras komandu izcīniju savu vienīgo Latvijas Jaunatnes čempiona titulu. Toreiz cīņās mūs vadīja Ojārs Melderis, tagad jācenšas sasniegt pēc iespējas augstāki rezultāti Gata Meldera vadībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!