Latvijas basketbola klubs "Valmiera" turpina aktīvi komplektēt komandas sastāvu 2015./2016. gada sezonai, panākot vienošanos ar centra spēlētāju Viktoru Iļjinu par sadarbības turpināšanu arī nākamajā sezonā, informē klubs.

Valmieras basketbola audzēknis savas karjeras lielāko daļu pavadījis spēlējot BK "Valmiera" sastāvā, kur pērnajā sezonā 216 cm garais centra spēlētājs 44 spēlēs vidēji guva 5,8 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Iļjins ir spēlējis pie trenera Ainara Zvirgzdiņa laika periodā no 2011. - 2012. gadam, tomēr tajā laikā centra spēlētājs bija viens no komandas jaunajiem basketbolistiem. Šobrīd Valmieras "tornis ", kā spēlētāju mēdz dēvēt, ir tas spēlētājs, no kura komanda sagaida produktīvu cīņu zem groziem.

Iļjins nākammēnes atzīmēs savu 24. dzimšanas dienu. Karjeras laikā Daugavpilī dzimušais basketbolists spēlējis "VEF Rīga" sastāvā, piedaloties Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, Eirokausā un VTB līgas spēlēs. Latvijas Basketbola līgā Iļjins 2013. gadā "BK Valmiera" sastāvā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļu, bet gadu vēlāk, spēlējot "VEF Rīga" komandā, ieguva LBL sudrabu.

"Man ir prieks turpināt sadarbību ar "Valmiera". Augsti novērtēju doto kluba uzticību man un iespēju strādāt kopā ar treneri A.Zvirgzdiņu. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu, lai varētu pilnveidoties un uzlabot gan savu, gan "BK Valmiera" sniegumu jaunajā sezonā, un iepriecināt fanus," par sadarbības turpināšanu sacīja Iļjins.

"Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš par Viktoru Iļjinu: "Iepriekšējā sezona Viktoram Iļjinam nebija tāda, kādu gan viņš pats, gan mēs bijām iecerējuši. Viktors noteikti var dot daudz lielāku pienesumu komandai, ko iepriekšējās sezonās viņš ir spilgti apliecinājis. Kopīgi strādāsim, lai viņš atgrieztos tajā līmenī, kādu mēs visi no viņa sagaidām. Lai Viktoram un mums kopīgi izdodas!"

Jaunajā sezonā "BK Valmiera" galvenais treneris būs pieredzējušais basketbola speciālists Ainars Zvirgzdiņs, savukārt šobrīd līgumi ir parakstīti ar Aigaru Šķēli, Haraldu Kārli, Ervīnu Jonātu un Viktoru Iļjinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!