Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs trešdien aizvadītajā izšķirošajā spēlē par pirmo vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā sezonā salauzis roku, atklāja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Spēlētājam jau ceturtdien veikta operācija un paredzams, ka šosezon viņš vairs laukumā nevarēs doties, tomēr precīzs atveseļošanās laiks pagaidām vēl nav zināms.

"Laukumā, protams, kapteiņa lomu pildīs cits spēlētājs, bet Vairogs turpat vien blakus komandai būs, pat ja nevarēs spēlēt. Ir pašsaprotami, ka tas ir liels zaudējums komandai," atzina Pleinics.

Jau ziņots, ka pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" trešdien izbraukumā ar 77:68 Kurzemes derbijā pieveica "Liepāja"/"Triobet" un nodrošināja pirmo vietu LBL regulārā turnīra noslēguma kopvērtējumā.

Šajā mačā Vairogs paguva nospēlēt septiņas minūtes, kuru laikā guva trīs punktus.

Regulāro turnīru līderes godā ar 15 uzvarām 18 spēlēs noslēdza "Ventspils", bet otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās paliks "VEF Rīga" komanda, kurai ar 23 panākumiem 30 mačos seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 30 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 15 uzvarām.

Līdz ar to pirms sestdien gaidāmajām regulārās sezonas pēdējām spēlēm zināms, ka izslēgšanas turnīru no pusfināla sāks "Ventspils" un "VEF Rīga", bet ceturtdaļfināla pāros "Liepāja"/"Triobet" tiksies ar "Barons"/LDz, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" spēkosies ar "Jēkabpili", tādejādi atkārtojot pagājušās sezonas bronzas sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!