Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" noslēdzis līgumu ar aizsargu Florianu Kempbelu, kuram šī ir atgriešanās Latvijas komandā, informēja klubs.

Kempbels "Ventspils" sastāvā spēlēja jau 2012./2013. gada sezonā, kad viņš ar vidēji mačā gūtajiem 12,8 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tajā sezonā ventspilnieki izcīnīja Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu titulu.

Pēc tam viņš spēlēja Itālijā, kur "Brindsi" komandas sastāvā vidēji guva 8,7 punktus, bet tad Kempbels pārcēlās uz Vācijas bundeslīgas komandu "MHP Riesen", kurā viņš aizvadīja vien septiņas spēles, izceļoties ar 7,6 punktiem. Sezonas otrajā pusē Kempbels vēlreiz atgriezās Itālijā un pievienojās cita Itālijas komandai "Orlandi Basket'. Šajā komandā viņam deviņas spēles un 8,4 punkti mačā.

Visbeidzot pagājušajā sezonā Kempbels bija atrodams jau Polijā, kur pārstāvēja "Energa Czarni Slupsk". Šajā komandā Kempbelam Polijas čempionātā 37 spēlēs 9,4 punkti, 2,9 rezultatīvas piespēles un 3,7 izcīnītās atlēkušās bumbas. Kempbela pārstāvētā komanda Polijas čempionāta regulāro sezonu pabeidza piektajā vietā. Ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām tika pārspēta Toruņas komanda, bet pusfinālā ar 0-3 zaudēts nākamajai čempionei "Stelmet".

Šobrīd "Ventspils" noslēgusi līgumus arī ar Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni, Čeiku Mbodžu, Māri Ziediņu, Villiju Dīnu un Ronaldu Zaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!