Foto: F64

Latvijas čempioni basketbolā "Ventspils" pirms trešdien gaidāmās sezonas pirmās spēles Eiropas kausa izcīņā nav izvirzījuši konkrētus mērķus šim turnīram, sacīja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Eiropas kausa sezonas pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā uzņems Podgoricas "Budučnost Voli", tādējādi kontinenta otrajā prestižākajā klubu turnīrā atgriežoties pēc sešu gadu pārtraukuma.

"Tālejošu mērķu komandai nav, bet vēlme ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Kā zināms, gūstot panākumu katrā mačā, var tikt tālu," sacīja Pleinics. "Tā kā šajā turnīrā kādu laiku neesam spēlējuši, šīs mums ir pietiekami neierastas sacensības, tāpēc izvirzīt konkrētus mērķus nebūtu īsti pareizi. Svarīgi ir nostartēt cienīgi."

Pleinics piebilda, ka ventspilnieki Eiropas kausam ir gatavi, taču arī to var ietekmēt dažādi faktori. Tiesa, viņš atturējās komentēt konkrētu basketbolistu gatavību, kā arī viņu devumu līdz šim aizvadītajās spēlēs. Turklāt arī leģionāri "Ventspils" klubam pievienojušies atšķirīgā sportiskajā formā un ar dažādu pieredzes bagāžu.

Savā Eiropas kausa F apakšgrupā "Ventspils" tiksies arī ar Krievijas komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Karšijakas "Pinar" klubu no Turcijas, Polijas komandu Zelona Guras "Stelmet" un Saloniku PAOK no Grieķijas.

Līdz šim "Ventspils" basketbolisti jaunajā sezonā aizvadījuši divus oficiālos mačus, tiekot pie divām uzvarām "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā.

"Lai gan izcīnīti panākumi, bijuši brīži, kad bijis šajās spēlēs, par ko padomāt," izcēla Pleinics, piebilstot, ka par nopietnu spēku veidojas "Liepāja"/"Triobet" komanda, kam "Ventspils" divreiz piekāpās pirmssezonas pārbaudes spēlēs. "Jau iepriekšējā sezonā teicu, ka Liepājas komanda būs vērā ņemams spēks. Galvenais treneris Uvis Helmanis strādā ļoti mērķtiecīgi, turklāt paši pirms sezonas pie viņiem "dabūjām pa mizu". Šobrīd veidojas nopietns Kurzemes derbijs, lai gan liepājniekiem vislabāk veicas tieši pašu laukumā."

Tāpat Pleinics atzina, ka pagaidām vienībai nav plānoti papildinājumi sastāvā.

Kā zināms, šīs sezonas Eiropas kausa izcīņā piedalīsies arī Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas laika posmā no 14.oktobrim līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!