Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Ventspils" svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā spēlē Jelgavā ar 87:69 (25:10, 25:14, 16:25, 21:20) pārspēja "Barons kvartālu", sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Līdz ar to "Ventspils" nonākusi tikai viena panākuma attālumā, lai pēc gada pārtraukuma atgrieztos LBL finālā. Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks trešdien Ventspilī.

Kurzemes komandas sastāvā 19 punktus iemeta Andrejs Gražulis, kamēr 15 punkti lietuvietim Edgaram Žeļonim. Tikmēr "Barons kvartāls" labā 14 punktus guva Kristaps Mediss, savukārt ar 11 punktiem atzīmējās Tailers Larsons un Deniss Krestiņins.

"Ventspils" jau ar pirmajām minūtēm demonstrēja savu pārākumu laukumā, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 15 punktu pārsvaru - 25:10, bet otrajā ceturksnī Kurzemes klubs neapstājās un turpināja audzēt savu pārsvaru. Tikmēr "Barons kvartāls" komandai neatradās pretargumentu titulēto ventspilnieku spēlei, bet lielajā pārtraukumā "Ventspils" devās ar iespaidīgu 26 punktu pārsvaru - 50:24.

Otrā puslaika sākumā Rīgas komandai izdevās vairākas veiksmīgas epizodes, turklāt arī "Ventspils" vairs neizskatījās tik pārliecinoši. "Barons kvartāls" bija izlīdzinājuši spēles gaitu, tomēr ventspilnieki tik un tā turpināja turēties aptuveni 20 punktu atstatumā. Lai arī kopumā otrais puslaiks aizritēja līdzvērtīgākā cīņā, nominālajiem mājiniekiem neizdevās lauzt spēles gaitu, rezultātā piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu.

Lai arī spēles liktenis bija izšķirts jau labu laiku pirms dueļa beigām, cīņas beigās izcēlās asumi, kā rezultātā Salvis Mētra, Larsons, Taurs Jogela (visi - "Barons kvartāls") un Toms Leimanis ("Ventspils") saņēma diskvalificējošās piezīmes.

Kā vēstīts, sērijas pirmajā mačā graujošu uzvaru ar 108:66 izcīnīja ventspilnieki.

Otrajā LBL pusfināla sērijā būs pagājušā gada fināla atkārtojums, "VEF Rīga" komandai cenšoties revanšēties "Valmiera"/ORDO. Rīdzinieki sestdien noslēdza sezonu VTB Vienotajā līgā un sērija ar "Valmiera"/ORDO komandu sāksies otrdien, 9.maijā. Šajā sērijā spēles risināsies katru otro dienu un, visticamāk, 19.maijā sāksies finālsērija, kas, arī spēlējot katru otro dienu, noslēgsies līdz 31.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!