Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" noslēgusi vienošanos ar 24 gadus veco grieķu aizsargu Niko Giku, vēsta komanda.

Līgums noslēgts līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Giks savu pirmo spēli ventspilnieku rindās aizvadīs sestdien, 17. janvārī, kad "Aldaris" LBL spēlē izbraukumā tiksies ar BK "Jēkabpils" komandu.

"Tā kā pavisam negaidīti karjeru beigt nolēma Mairs Četmens, nācās meklēt papildinājumu saspēles vadītāja pozīcijā. Ar Kristapa Janičenoka pievienošanos mūsu komandas potenciāls uzbrukumā ir kļuvis vēl lielāks, tāpēc mums bija savi apsvērumi tam, kādu spēlētāju mēs vēlamies redzēt saspēles vadītāja pozīcijā," skaidroja "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "Jāsaka, ka arī spēlētāju izvēle pirms sezonas un sezonas laikā būtiski atšķiras, to ir mazāk, kaut arī pietiek skaļu uzvārdu un spēlētāju ar lielisku statistiku iepriekšējās sezonās. Neskatoties uz to, mūsu izvēle apstājās pie Niko Gika. Spēlētājs profesionāla basketbolista karjeras sākumā ar ļoti labiem basketbola pamatiem un izpratni par spēli, kurš pavisam noteikti savas labākās basketbola sezonas vēl nav aizvadījis. Kāpēc lai tas nenotiktu Ventspilī?"

Giks līdz šim savu profesionālo karjeru ir veidojis savā dzimtenē. Vispirms spēlējis valsts otrās spēcīgākās līgas komandā "Filathlitikos". Šo sezonu uzsāka Saloniku "Aris" sastāvā, kur deviņās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 11 minūtes, guva trīs punktus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā Giks arī pārstāvēja "Aris" komandu un 21 spēlē vidēji laukumā pavadīja 19 minūtes, guva sešus punktus un atdeva divas piespēles. 2014. gadā "Aris" iekļuva Grieķijas kausa izcīņas finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!