Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
BK "Vetspils" otrdien Vācijā FIBA Izaicinājuma kausā dramatiskā spēles galotnē ar 71:72 piekāpās "Deutsche Bank Skyliners", tā piedzīvojot otro zaudējumu sešos mačos un kvalificēšanos nākamajai kārtai atliekot uz pēdējo regulārā turnīra spēli, kad savās mājās būs jātiekas ar Izraēlas "Maccabi Haifa", vēsta Ventspils kluba mājas lapa.

Ventspilnieki uz Frankfurti devās bez atbrīvotā saspēles vadītāja Čestera Meisona, tāpēc maču nācās aizvadīt vien 10 vīru sastāvā. Spēles rezultātu atklāja Sauļus Kuzminsks, trešajā minūtē pēc Artūra Bērziņa diviem punktiem viesi bija vadībā 6:2, taču "baņķieri" visas komandas pūlēm izvirzījās vadībā 11:6. Ventspilniekiem izdevās izlīdzināt rezultātu 13:13, bet ceturtdaļa noslēdzās ar Paskala Rollera metienu no tālās distances, un "Skyliner" to pabeidza, esot vadībā ar 18:15.

Otrās ceturtdaļas pirmajā minūtē Ingus Bankevics un Jānis Strēlnieks vecākais priekšā atkal izvirzīja ventspilniekus (22:18), bet pamatīgi apgriezienus bija uzņēmis Rollers - pieci punkti pēc kārtas, un ventspilnieki jau atkal nonāca iedzinēju lomā. Kā pa viļņiem spēle risinājās arī atlikušajā pirmā puslaika daļā, bet pirmo puslaiku savā labā tomēr noslēdza "Skyliners" - 35:33.

Trešās ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija 50:41 laukuma saimnieku labā, taču izšķirošo desmitminūti kā līderi iesāka ventspilnieki, esot vadībā ar 57:55. Kad rezultāts bija 61:61, no tālmetienu distances garām meta Rašads Andersons un mājiniekiem radās iespēja atkal izvirzīties priekšā, ko BK "Ventspils" tomēr neļāva un sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ventspilnieki bija vadībā 68:61. Taču ar to pašu panākt mača lūzumu nesanāca - pāris kļūdas, nesekmīgi metieni, un pēc Kvantesa Robinsona "danka" komadas šķīra vien divi punkti - 70:68, bet ceturtajā ceturtdaļā vēl bija jāspēlē četras minūtes un 17 sekundes.

Spēles pēdējā minūtē Māris Gulbis realizēja vienu no diviem soda metieniem un vadībā 71:70 atkal nonāca BK „Ventspils”. Lai gan mūsējiem līdz piezīmju normai bija vēl divas piezīmes, pēdējās sekundēs Rašads Andersons noteikumus pārkāpa tā, ka Vuds varēja izpildīt divus soda metienus, kas bija precīzi. Ventspilnieki pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēdējo metienu uzticēja Andersonam, taču bumba grozā nekrita un otrā uzvara savstarpējās spēlēs "Skyliners" basketbolistiem, turklāt vācieši šai turnīrā spējuši pieveikt tikai ventspilniekus.

Rezultatīvākais BK „Ventspils” rindās bija Rašads Andersons – 15 punkti, Sauļum Kuzminskam šai mačā 11 atlēkušās bumbas un 13 punkti. Mājinieku līderis Dešons Vuds guva 27 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!