Foto: Publicitātes attēli

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" trešdien noslēdza līgumu ar 28 gadus veco amerikāņu centra spēlētāju Todu O'Braienu, vēsta komandas mājaslapa internetā.

O'Braiens Ventspils komandā spēlēs līdz šīs sezonas beigām.

211 centimetrus garais amerikāņu basketbolists O'Braiens savu profesionālo basketbolista karjeru ir uzsācis Latvijā, kad 2012./2013. gada sezonu aizvadīja BK "Jēkabpils" sastāvā. Toreiz O'Braiens aizvadīja 36 spēles, vidēji spēlē guva 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Vēlāk viņš pārstāvēja tādus klubus kā "Hermine Nantes Atlanctique" no Francijas, Japānas klubu "Oita Heat Devils", poļu komandu "MKS Dabrowa Gornicza". 2016./2017.sezonas pirmo daļu O'Braiens aizvadīja Libānas klubā "Sagesse – Al Hekmeh Beirut", kur vidēji spēlē guva 10 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

"Ar Toda pievienošanos mūsu klubam ceram uzlabot komandas spēli tiešā groza tuvumā, cīņā par atlecošajām bumbām un "pagarināt" komandas spēlētāju rotāciju, dodot atpūtu komandas līderiem," teica BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "O'Braiens ar komandu ir kopā jau no pagājušās nedēļas, ir pietiekami labā sportiskā formā, tomēr nepieciešams laiks, lai pilnvērtīgi iekļautos komandas sastāvā. Tieši komandas spēle ar pietiekami plašu sastāva rotāciju ir bijis mūsu spēks sezonas garumā, ko arī ceram izmantot atlikušajās regulārās sezonas spēlēs un izslēgšanas spēlēs, cīņā par Latvijas Basketbola līgas čempionu titulu."

"Ventspils" komanda šosezon ir "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līdervienība ar 22 uzvarām 24 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!