Foto: F64

Latvijas izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers nākamajā sezonā atgriezīsies Latvijas čempionvienībā BK "Ventspils", informē sportistu pārstāvošā "Prime-Athlete" aģentūra un pats klubs.

Aizvadītajā sezonā Meiers debitēja ārzemju klubā, pārstāvot Vācijas bundeslīgas komandu Veisenfelsas "Mitteldeutscher". Tur viņš 30 mačos vidēji guva 6,4 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Lai arī Meieram bija līgums uz vēl vienu sezonu, abas puses piekrita pārtraukt sadarbību.

BK "Ventspils" sistēmā Meiers spēlēja no 2009.līdz 2013.gadam. Lai arī viņam bijuši citi piedāvājumi, viņš piekritis atgriezties "Ventspilī", kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eiropas kausā.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Esam priecīgi piesaistīt Latvijas izlases spēlētāju mūsu komandai. Zinām, ka mūsu kluba līdzjutēji būs priecīgi atkal redzēt viņu mūsu komandas formā. Ceram uz Mārtiņa spēku un ātrumu zem abiem basketbola groziem".

Tikmēr pats Meiers pauda prieku atgriezties komandā un strādāt ar galveno treneri Robertu Štelmaheru.

"Man ir liels prieks atgriezties Ventspilī un Ventspils basketbola klubā. Šovasar bija vairāki piedāvājumi, tomēr mana izvēle krita par labu Ventspils klubam, jo labi zinu gan klubu, gan komandu, gan treneri Robertu Štelmaheru, ar kuru man ļoti patīk strādāt, kā arī lielu lomu nospēlēja kluba piedalīšanās Eirokausā. Pa šo gadu esmu uzkrājis jaunu pieredzi un ceru to likt lietā, palīdzot komandai, kā arī pats pienācīgi nospēlēt Eirokausa līmenī".

Meiers šobrīd ir arī Latvijas izlases kandidāts uz vietu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Šobrīd BK "Ventspils" rīcībā ir 13 spēlētāji – Jānis Timma, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētājs Trojs Bārniss. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!