Foto: F64

12 punktus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē pirmdien guva latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma, tomēr viņa pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Lietuvos rytas" ar rezultātu 69:80 (14:21, 19:15, 16:24, 20:20) izbraukumā piekāpās Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki".

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja vien 11 minūtes, tomēr paguva realizēt vienīgo izpildīto divpunktu metienu, trīs no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem raidījumiem no soda distances.

Tāpat latvietis paspēja izpildīt divas rezultatīvas piespēles, pārtvert divas bumbas, pieļaut divas kļūdas un nopelnīt trīs personīgās piezīmes. Cīņu Blūms noslēdza ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvāk par Blūmu "Lietuvos rytas" rindās nospēlēja vienīgi horvātu leģionārs Leons Radoševičs, kurš guva 15 punktus. Savukārt "Himki" vienībā ar 20 punktiem izcēlās cits horvāts Zorans Planiničs.

Šosezon neveiksmīgi spēlējošā Viļņas komanda septiņās VTB Vienotās līgas spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kas tai dod septīto vietu A apakšgrupā. Savukārt "Himki" basketbolistiem ir sešas uzvaras un pirmā vieta.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!