Foto: Mango

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms svētdien guva 13 punktus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Astana" ar rezultātu 98:95 (24:22, 17:30, 28:21, 29:22) savā laukumā rezultatīvā cīņā pieveica Krievijas vienībai Samāras "Krasnije kriļja".

Blūms laukumā pavadīja 17 minūtes un 29 sekundes, kļūstot par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja trīs no septiņiem izpildītajiem tālmetieniem, kā arī vienīgo divpunktu metienu, tāpat trāpīti arī abi soda metieni.

Tāpat Blūms izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pārtvēra vienu piespēli, cīņu noslēdzot ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl nepilnu minūti līdz pamatlaika beigām mājinieki atradās iedzinējos ar 90:93, tomēr atlikušajā laikā spēja atspēlēt deficītu un gūt uzvaru.

Rezultatīvākais "Astana" komandā ar 22 gūtajiem punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Džerijs Džonsons, bet pagājušās sezonas Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra čempionu sastāvā ar 26 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām palīdzēja Džulians Raits.

"Astana" vienība kopā ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga" spēlē B grupā.

Trīs spēlēs Kazahstānas vienība izcīnījusi divas uzvaras, kas kopvērtējumā dod ceturto vietu. Savukārt "VEF Rīga" tikusi pie viena panākuma un ieņem astoto vietu starp desmit vienībām.

Šīs komandas spēlē turnīra B apakšgrupā, kurā sacenšas arī Latvijas čempioni "VEF Rīga", kas piedzīvojuši zaudējumus divās līdz šim aizvadītajās cīņās.

Pirmo uzvaru VTB Vienotajā līgā izcīnījusi arī Latvijas izlases aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas ar rezultātu 86:80 (26:14, 15:18, 23:13, 22:35) savā laukumā pārspēja Ukrainas komandu "Doņeck".

Šķēle laukumā pavadīja 26 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus, realizējot piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat aizsarga kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas, kā arī nopelnīti 20 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rādītājs "Kalev"/"Cramo" komandā.

Igaunijas čempioni cīnās A grupā un četros mačos tikuši pie viena panākuma, kas starp desmit klubiem dod astoto vietu.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!