Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos" trešdien ULEB Eirolīgas turnīra ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā mačā savā laukumā ar 55:74 (11:21, 21:16, 12:23, 11:14) piekāpās Krievijas superklubam Maskavas CSKA, tādejādi neiekļūstot labāko komandu četriniekā.

Līdz ar to sērijā līdz trim panākumiem ar 3-1 triumfēja CSKA.

Spēli daudz aktīvāk iesāka viesi, kuriem izdevās spēles pirmo ceturksni noslēgt ar desmit punktu pārsvaru (21:11). Otrajā ceturtdaļā rezultatīvāki bija mājinieki, kuri CSKA pārsvaru pirms došanās puslaika pārtraukumā sadeldēja līdz pieciem punktiem (32:37).

Lai gan vēl trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Panathinaikos" basketbolisti turējās četru punktu atstatumā (41:45), tomēr atlikušajā nogriežņa daļā viesi guva 15 punktus, uz ko mājinieki spēja atbildēt vien ar trim.

Ceturtajā spēles ceturksnī cīņa ritēja punkts punktā un uzvaru mačā ar 74:55 svinēja CSKA basketbolisti.

Blūms šajā mačā nospēlēja divas minūtes un 12 sekundes, pie punktiem netiekot.

Labu sniegumu "Panathinaikos" komandā demonstrēja Nīkolājs Paps, kurš guva 11 punktus. Savukārt uzvarētājiem izcēlās francūzis Nando de Kolo, kuram 18 punkti.

Blūms ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sasniedza otro reizi karjerā, jo iepriekš viņš to 2012.gadā bija paveica ar Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao "Gescrap Bizkaia", kad kļuva par pirmo latviešu basketbolistu vēsturē, kurš spējis iekļūt ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs.

Kā zināms, ULEB Eirolīgas čempionu pilnvaras ir nolikuši "Maccabi Electra" basketbolisti no Izraēlas, kuri sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Tikmēr Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos" ir izvirzījušies vadībā ar 2-1 pret Spānijas grandu "Barcelona". Savukārt spāņu komanda Madrides "Real" arī ar 2-1 ir vadībā duelī pret Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Ceturtdaļfināla ceturtās spēles šajās sērijās notiks ceturtdien.

Pēc ceturtdaļfināla Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!