Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) pirmajā astotdaļfināla spēlē ceturtdien piedzīvoja latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Kazahstānas čempionvienības "Astana", kas savā laukumā ar 58:71 (15:18, 13:21, 17:19, 13:13) piekāpās Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod".

Blūms laukumā pavadīja nepilnas 19 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no četriem tālmetieniem. Latvietis iekrāja arī vienu kļūdu, trīs piezīmes un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Pāvels Korobkovs, bet "Astana" komandā ar 18 punktiem atzīmējās amerikānis Patriks Kalatess.
Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otro maču vienības aizvadīs svētdien Ņižņijnovgorodā.

Šī pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki", kas grupu turnīrā uzvarēja visos 18 mačos.

Kā zināms, pēc apakšgrupu turnīra abu grupu pirmo divu vietu ieguvējas automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvada astotdaļfinālu. Citos astotdaļfināla pāros Gundara Vētras trenētā Sanktpēterburgas "Spartak" komanda spēkosies ar Ļubercu "Triumf", Samāras "Krasnije kriļja" tiksies ar Krasnojarskas "Jeņisej", bet Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" spēkojas ar Volgogradas "Krasnij oktjabr", kur par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Ēriks Visockis.

Izslēgšanas spēlēm būtu kvalificējusies Ukrainas komanda "Doņeck", tomēr valstī valdošās situācijas dēļ tā izstājās no turnīra.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ieņēma septīto vietu apakšgrupā, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!