Foto: F64

Uzvaru Grieķijas augstākās līgas izslēgšanas spēļu sērijas pirmās kārtas pirmajā mačā trešdien guva latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos", kas savā laukumā ar 98:71 (29:13, 17:14, 24:24, 28:20) pieveica Rodas "Kolossos" vienību.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem, bet aizmetot garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat pieredzējušā latviešu basketbolista rēķinā divas atlēkušās bumbas un divas personiskās piezīmes.

Šajā cīņā ar 23 punktiem, septiņām atlēkušām bumbām un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās "Panathinaikos" urugvajiešu basketbolists Estevans Batista.

Nākamā komandu tikšanās tiks aizvadīta sestdien Rodā.

Kā zināms, ar 23 uzvarām 26 cīņās Atēnu klubs sezonu noslēdza otrajā vietu čempionāta kopvērtējumā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no Pireju "Olympiacos".

Vēl aizpagājušajā nedēļā "Panathinaikos" pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Dusko Ivanoviču.

Līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!