Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā čempione Atēnu "Panathinaikos" otrdien iekļuva Grieķijas čempionāta finālā.

Pusfināla sērijas noslēdzošajā - trešajā - mačā "Panathinaikos" izbraukumā ar 83:65 (33:12, 17:21, 17:20, 16:12) pieveica Saloniku PAOK, sērijā līdz trim panākumiem triumfējot ar 3-0.

Blūms šajā spēlē laukumā pavadīja vien piecas sekundes, kurās ne ar ko neizcēlās.

Tikmēr otrajā pusfināla sērijā ULEB Eirolīgas finālčetrinieka fināliste Pireju "Olympiacos" ar 2-1 atrodas vadībā pār Saloniku "Aris". Sērijas ceturtais - iespējams, noslēdzošais - mačs norisināsies ceturtdien.

Kā zināms, ar 23 uzvarām 26 cīņās Atēnu klubs sezonu noslēdza otrajā vietā čempionāta kopvērtējumā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no "Olympiacos".

Līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!