Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā piektdien piedzīvoja latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", kas izbraukumā ar 69:78 (18:18, 20:29, 18:17, 13:14) piekāpās slavenajai "Barcelona" vienībai.

Lai gan pirmajā ceturtdaļā abas vienības cīnījās neizšķirti 18:18, pirmā puslaika izskaņā "Barcelona" vienībai izdevās panākt lūzumu un izvirzīties vadībā ar 43:33. Atēnu komandai tā arī neizdevās otrajā pusē atbildēt ar ko līdzīgu un atkal līdzsvarot rezultātu uz tablo, piedzīvojot zaudējumu.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Latvietis iemeta vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā viena atlēkusī bumba, četras piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums un -1 efektivitātes punkts.

Par mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Barcelona" basketbolists Ante Tomičs, kuram 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Ar trim uzvarām piecos mačos "Panathinaikos" C apakšgrupas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, piekāpjoties vien "Barcelona", kas piecu spēļu laikā nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Pašlaik 32 gadus vecais Blūms ar "Panathinaikos" 2.oktobrī noslēdza līgumu uz diviem mēnešiem pēc sistēmas 1+1, jo komandā bija nepieciešams aizvietotājs savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam. Pēcāk latvietis vienošanos pagarināja uz līgumā iekļauto otro mēnesi, bet tagad noslēdzis vienošanos līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Zaudējumu piektdien piedzīvojusi arī latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 80:92 (26:17, 15:25, 23:18, 16:32) piekāpās Itālijas klubam Sasāri "Dinamo".

Vecvagars turpina atkopties no savainojuma un šajā mačā nepiedalījās.

A apakšgrupas kopvērtējumā "Žalgiris" ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņem trešo vietu.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!