Foto: DELFI
Latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvēto Lietuvas basketbola klubu Viļņas "Lietuvos rytas" turpmāk vadīs pazīstamais vācu speciālists Dirks Bauermans, apstiprinājis klubs.

Ar pašlaik 55 gadus veco Bauermanu noslēgts līgums līdz sezonas beigām ar iespēju sadarbību pagarināt vēl uz gadu.

Sezonu "Lietuvos rytas" treneru korpusa galvgalī uzsāka serbu speciālists Aleksandrs Džikičs, kurš pēc neveiksmīgā sezonas sākuma pagājušā gada oktobrī tika atlaists. Kopš tā laika Viļņas klubu trenēja iepriekšējais Džikiča asistents Darjus Maskoļūns.

Kluba paziņojumā teikts, ka Maskoļūna vadībā komanda nav spējusi sasniegt cerētos mērķus, tāpēc izlemts no trenera šķirties.

Bauermans ar nelielām pauzēm kopš 1994.gada vadīja Vācijas valstsvienību, bet pagājušajā gada sākumā viņu amatā nomainīja serbs Svetislavs Pesičs. Kopš pagājušā decembra Vācijas izlasi gan vada vietējais speciālists Franks Mencs.

Pašam Bauermanam vēlāk tika uzticēta Polijas valstsvienības vadīšana.

Klubu līmenī Bauermans deviņas reizes kļuvis par Vācijas čempionu, četras reizes ieguvis Vācijas kausu un četras reizes nosaukts par Vācijas gada labāko treneri.

Ar Vācijas izlasi treneris 2005.gadā kļuva par Eiropas vicečempionu.

Pagājušās sezonas Lietuvas čempionāta finālā "Lietuvos rytas" zaudēja Kauņas "Žalgiris" basketbolistiem, bet šosezon ar septiņām uzvarām deviņos mačos kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā Viļņas klubs pašlaik ar astoņiem panākumiem 17 spēlēs atrodas septītajā vietā un ir tuvu tam, lai nekvalificētos izslēgšanas spēlēm, bet ULEB Eirolīgā komanda nespēja pārvarēt pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!