Foto: F64
Latviešu basketbolists Jānis Blūms sniedzis padomus Latvijas kluba "VEF Rīga" kapteinim Kristapam Janičenokam par vienības nākamajiem pretiniekiem ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīrā - Bilbao "Uxue Basket" no Spānijas.

Otrdien "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra otrā posma jeb "Top 16" sacensību otrajā spēlē tiksies ar "Uxue Basket", kuras rindās Blūms nospēlēja iepriekšējās četras sezonas. Ilggadējais Latvijas izlases spēlētājs Janičenokam nav liedzis padomus par gaidāmo maču.

"Mēs ar Jāni diezgan bieži sazināmies par šo spēli. Protams, viņš man ir pastāstījis pāris lietas, kas būs noderīgas un izmantojamas mūsu labā," Rīgas kluba preses dienestam stāstīja Janičenoks.

Tāpat "VEF Rīga" kapteinis uzsvēra, ka gaidāmais mačs ir ļoti svarīgs, lai turpinātu cīņu par nākamo turnīra kārtu.

"Par motivāciju un koncentrēšanos vispār nav runa, jo šī ir mājas spēle, kas jāuzvar, ja gribam sasniegt nākamo kārtu Eiropas kausā," skaidroja basketbolists. "Runājot par Bilbao komandu, tā ir savā ziņā līdzīga Valensijai, jo arī tajā ir ļoti labi un pieredzējuši spēlētāji, kas spēlē gudru basketbolu. Atšķirība vienīgi ir tāda, ka Bilbao spēlē mazliet lēnāk un pragmatiskāk – izteiktu grieķu basketbolu. Tas skaidrojams ar treneri Foti Katsikari, kurš ir grieķis. Tāpat viņu saspēles vadītājs (Nikoss Zizis) un viens no uzbrukuma līderiem (Kostas Vasiliadis) ir grieķi."

Lai arī "Uxue Basket" ir vienu no grupas favorītēm, tā pirmajā "Top 16" sacensību mačā tā ar 83:85 zaudēja Čehijas klubam "CEZ Nymburk".

"Tajā spēlē čehi meta iekšā gandrīz visu iespējamo, kas ievērojami palīdzēja gūt uzvaru, taču uzskatu, ka Bilbao būs mācījušies no savām kļūdām. "CEZ Nymburk" pierādīja, ka Bilbao ir uzvarama, taču nekopēsim čehu stilu. Tā vietā spēlēsim savu spēli," stāstīja Janičenoks.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" pirmajā Eiropas kausa otrā posma spēlē ar rezultātu 82:86 dramatiskā cīņā piekāpās citai Spānijas komandai "Valencia Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!