Foto: F64

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms otrdien guva 14 punktus Grieķijas čempionāta spēlē, palīdzot valsts vadošajam klubam Atēnu "Panathinaikos" savā laukumā ar 76:69 (24:19, 22:16, 15:16, 15:18) uzvarēt Saloniku "Aris".

Blūms laukumā pavadīja 27 minūtes un 57 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā, un kļuva par mājinieku otro rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis raidīja grozā četrus no desmit tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Blūms iekrāja trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, vienu pārtvertu bumbu, trīs piezīmes un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Niks Paps.

Pēdējās divās vietējā čempionāta spēlēs Blūms guvis kopumā 26 punktus. Kopumā latvietis pēdējos trīs mačos visos turnīros guvis vismaz 12 punktus katrā no tiem.

Līdz ar to Grieķijas čempionāta sezonu "Panathinaikos" basketbolisti sākuši ar deviņām uzvarām deviņos mačos un ir vienīgie, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!