Foto: F64

Pateicoties Jāņa Blūma pustālajam metienam, pērnās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālistu duelī otrdien pirmajā pusfināla sērijas mačā vicečempione "VEF Rīga" savā laukumā ar 71:70 (21:14, 26:15, 13:19, 11:22) apspēlēja čempioni "Valmieru/ORDO".

Rīdzinieki trešās ceturtdaļas iesākumā bija priekšā ar 50:29, tomēr "Valmiera/ORDO" veica atspēlēšanos un pēdējās minūtes ievadā pirmoreiz izvirzījās vadībā. Tomēr 3,6 sekundes pirms dueļa beigām Blūms ar pustālo metienu izrāva uzvaru "VEF Rīga".

Uzvarētājiem pa 13 punktiem iemeta Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers, kuram bija arī septiņas atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi, kamēr ar 11 punktiem atzīmējās Iļja Gromovs.

Tikmēr "Valmiera/ORDO" rindās 17 punktus guva Damjērs Pitss, bet ar 13 punktiem izcēlās Mārtiņš Laksa.

Spēles ievadā "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 12:2 un pēc puslaika bija priekšā ar 47:29. Trešajā ceturtdaļā "Valmiera/ORDO" deficītu samazināja līdz aptuveni desmit punktiem, bet lielāko daļu ceturtā perioda "VEF Rīga" pārsvars jau bija mazāks par desmit punktiem un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Pitss ar tālmetienu samazināja deficītu līdz 66:69.

Turpinājumā komandas vairāk nekā minūti palika bez punktiem, bet 100 sekundes pirms pamatlaika beigām Dors Fišers ar soda metieniem palīdzēja "Valmiera/ORDO" pietuvoties līdz minimumam. Mejeris aizmeta garām abus soda metienus un minūti pirms pamatlaika izskaņas Jānis Kaufmanis ar caurgājienu pirmoreiz mačā vadībā izvirzīja "Valmiera/ORDO". Pēc tam abām komandām bija pa vienam mazrezultatīvam uzbrukumam, bet pēdējā uzbrukumā devās "VEF Rīga" un pēc veiksmīgas individuālās darbības Blūms izrāva mājiniekiem ļoti grūtu panākumu.

Pusfināla sērija ilgst līdz vienas komandas trim uzvarām, "VEF Rīga" komandai tagad pārņemot vadību ar 1-0.

Šajā sērijā spēles risināsies katru otro dienu un, visticamāk, 19. maijā sāksies finālsērija, kas, arī spēlējot katru otro dienu, noslēgsies līdz 31. maijam.

Sērijas otrais mačs ceturtdien risināsies Valmierā, bet trešās spēles norises vieta pagaidām nav zināma, jo šajā dienā ir aizņemts "Elektrum" Olimpiskais centrs, kur plānojusi spēlēt "VEF Rīga" komanda.

Otrā pusfināla sērijā "Ventspils" ir vadībā 2-0 pret "Barons kvartāls" vienību. Šajā pārī trešais mačs tiks aizvadīts trešdien Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!