Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms noslēdzis divu mēnešu līgumu ar vienu no vadošajiem Eiropas basketbola klubiem Atēnu "Panathinaikos", kas ir pašreizējā Grieķijas čempionvienība, ceturtdien oficiāli apstiprinājis klubs.

Līgums ar 32 gadus veco Blūmu noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis.

Vēl trešdien tika ziņots, ka "Panathinaikos" komandai pievienosies cits latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, tomēr vēlāk situācija mainījās, arī pašam latvietim izsakoties, ka Atēnu klubā šajā jautājumā iestājies klusums. Pēcāk tika ziņots, ka klubs pēdējā brīdī izvēlējies Valtera vietā nolīgt Blūmu, ko vēlāk apstiprināja arī komandas galvenais treneris Duško Ivanovičs.

"Uzskatu, ka Blūms mums būs labs palīgs. Viņš ir ļoti labs spēlētājs, kurš var darboties pirmā un otrā numura pozīcijās. Mūsu šīs sezonas modelim viņš labi der," Grieķijas medijos citēts Ivanovičs.

Komandā ir nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam, kuram varētu nākties izlaist aptuveni pusotru mēnesi.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlēs ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā sezonā Blūms spēlēja Kazahstānas čempionvienībā "Astana", triumfējot arī valsts kausa izcīņā. Komanda piedalījās arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kur izkļuva no apakšgrupas, taču cieta neveiksmi astotdaļfinālā. Latvietis turnīra 19 spēlēs caurmērā guva 10,5 punktus, izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas un veica 1,7 rezultatīvas piespēles.

Pēcāk Blūms pievienojās Latvijas izlasei. Būdams kapteinis, pieredzējušais aizsargs palīdzēja Latvijai 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīt sešas uzvaras sešās spēlēs, tādējādi kārtējo reizi sasniedzot finālturnīru.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas un Spānijas klubā Bilbao "Basket".

Jauno Grieķijas čempionāta sezonu Atēnu klubs atklās nākamās nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!