Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases aizsargs un kapteinis Jānis Blūms izjūt prieku un lepnumu par pilnvērtīga līguma noslēgšanu ar tituliem bagāto Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos", paudis latvietis.

Pašlaik 32 gadus vecais Blūms ar "Panathinaikos" 2.oktobrī noslēdza līgumu uz diviem mēnešiem pēc sistēmas 1+1, jo komandā bija nepieciešams aizvietotājs savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam. Pēcāk latvietis vienošanos pagarināja uz līgumā iekļauto otro mēnesi, bet tagad noslēdzis vienošanos līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

"Šī notikumu attīstība mani ļoti priecē. Es centos dot no sevis visu, lai palīdzētu komandai, uzticīgi pildot visus trenera rīkojumus. Katrā treniņā un spēlē atdevu 100% sava spēka un to turpināšu darīt," Blūmu citē klubs. "Tas, ka komandā palikšu visu sezonu, mani dara priecīgu un lepnu."

"Nav viegli ienākt šādā komandā un tajā spēlēt. Ir smagi jāstrādā un nemitīgi jākoncentrējas. Mani komandas biedri un citi kluba cilvēki palīdzēja man ātri iejusties un bija man blakus jau no pirmās dienas," piebildis Blūms.

Blūms Atēnu kluba rindās šosezon ULEB Eirolīgā aizvadījis četras spēles, kuru laikā caurmērā 15 minūšu un 19 sekunžu laikā izcēlies ar 8,5 punktiem, turklāt turnīra ietvaros realizējis deviņus no 11 tālmetieniem, uzrādot labāko precizitāti turnīrā.

Tikmēr Grieķijas čempionātā Blūms piedalījies piecās spēlēs, kuru laikā vidēji guvis 7,6 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās.

Aizvadītajā sezonā Blūms spēlēja Kazahstānas čempionvienībā "Astana", triumfējot arī valsts kausa izcīņā. Komanda piedalījās arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kur izkļuva no apakšgrupas, taču cieta neveiksmi astotdaļfinālā. Latvietis turnīra 19 spēlēs caurmērā guva 10,5 punktus, izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas un veica 1,7 rezultatīvas piespēles.

Pēcāk Blūms pievienojās Latvijas izlasei. Būdams kapteinis, pieredzējušais aizsargs palīdzēja Latvijai 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīt sešas uzvaras sešās spēlēs, tādējādi kārtējo reizi sasniedzot finālturnīru.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas un Spānijas klubā Bilbao "Basket".

Ar četrās spēlēs izcīnītiem trim panākumiem "Panathinaikos" ULEB Eirolīgas C apakšgrupā ieņem otro vietu, atpaliekot vien no zaudējuma rūgtumu neizjutušās Spānijas komandas "Barcelona". Savukārt jauno Grieķijas čempionāta sezonu "Panathinaikos" basketbolisti sākuši ar piecām uzvarām piecos mačos, esot turnīra līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!