Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Blūms šajā sezonā Grieķijas klubā Atēnu "Panathinaikos" aizvada veiksmīgu sezonu, izpelnoties uzmanību no ārvalstu medijiem. Eirolīgas preses dienestam latvietis stāstīja par savu ceļu uz spēlēšanu spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā.

32 gadus vecais Blūms šajā sezonā ir viens no labākajiem tālmetienu izpildītājiem Eirolīgā, 15 spēlēs realizējot 51,06 procentus metienu no tālās distances. Šajā rādītājā viņš ir ceturtajā pozīcijā.

"Latvija ir maza, bet mana dzimtā pilsēta ir ļoti, ļoti maza. Kad biju jaunāks, izskatījās, ka līdz spēlēšanai Eirolīgā nokļūt būs ļoti grūti. Taču man izdevās piepildīt savu sapni. Man vajadzēja 12 sezonas profesionālajā basketbolā, lai tiktu līdz Eirolīgai," stāstīja Blūms, kurš šajā turnīrā pārstāvējis arī "Bilbao Basket" un Viļņas "Lietuvos Rytas" komandas.

Bez izcilās precizitātes no tālās distances, Blūms ir pazīstams arī ar savu izturību. Viņš savā karjerā ļoti maz spēļu izlaidis traumu dēļ: "Ir bijušas reizes, kad es nejūtos labi, bijis tā, ka kaut kas ļoti sāp. Tam nav nozīmes. Es nevēlos izlaist treniņus un spēles. Es devos laukumā un darīju visu, lai palīdzētu komandai."

Latvijas izlases kapteinis uzsver, ka viņa dzimtenē basketbols ir sporta veids numur viens. Viņš cer, ka Eiropas spēcīgākajā turnīrā nākotnē spēlēs daudzi latvieši.

Šajā sezonā Blūms Eirolīgā vidēji izceļas ar 5,9 punktiem, 0,9 atlekušajām bumbām un 0,7 rezultatīvām piespēlēm, vidēji laukumā pavadot nepilnas 15 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!