Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" otrdien ULEB Eirolīgas otrā posma - "Top 16" turnīra - pirmajā mačā ar rezultātu 83:76 (15:19, 24:24, 21:21, 23:12) savā laukumā uzvarēja pašreizējos sacensību čempionus Telavivas "Maccabi Electra" no Izraēlas.

Pirmajā puslaikā laukumā dominēja viesi, panākot 14 punktu pārsvaru, tomēr vairāki sekmīgi izrāvieni ļāva mājiniekiem pietuvoties līdz divu punktu atstatumam. Trešajā ceturtdaļā "Panathinaikos" uz brīdi atjaunoja neizšķirtu, taču pēc tam iniciatīva atkal pārgāja viesu pusē, tiem atjaunojot desmit punktu handikapu. Arī šoreiz Atēnu klubs atguvās un ceturtās ceturtdaļas vidū pretiniekus panāca, bet vēlāk ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem pārņēma vadību, kuru spēja nosargāt.

Blūms laukumā pavadīja nepilnas desmit minūtes, kas bija mazākais spēles laiks komandā, kļūdoties abos tālmetienos un paliekot bez punktiem. Latvietis saņēma vienu piezīmi un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, bet viņa efektivitātes koeficients bija sliktākais komandā (-2).

Urugvajiets Estevans Batista uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet "Maccabi Electra" rindās ar 18 punktiem izcēlās amerikāņi Neits Lainherts un Braiens Rendls.

Citā E apakšgrupas pirmās kārtas spēlē zaudējumu piedzīvoja ilgstoši savainotā latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 69:78 (22:20, 19:15, 14:22, 14:21) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray Liv Hospital".

Trešās ceturtdaļas vidū viesiem bija astoņu punktu pārsvars, tomēr tad iniciatīvu strauji ieguva Stambulas komanda, pārņemot vadību un tās vairs nešķiroties.

Uzvarētāju labā 14 punktus guva serbs Zorans Ercegs, bet Kauņas kluba rindās ar 15 punktiem izcēlās amerikānis Džeimss Andersons.

Atlikušās otrās posma pirmās kārtas spēles risināsies 2.janvārī.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!