Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms uz mēnesi pagarinājis līgumu ar vienu no vadošajiem Eiropas basketbola klubiem Atēnu "Panathinaikos", kas ir pašreizējā Grieķijas čempionvienība, informē portāls "Sportacentrs".

Pirms tam 2.oktobrī līgums ar basketbolistu tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, tagad spēkā stājoties līgumā iekļautajai otrā mēneša iespējai.

Šajā laikā latvietis piedalījies trīs Grieķijas čempionāta spēlēs, laukumā pavadot vidēji 17 minūtes un 30 sekundes un gūstot 7,7 punktus. Savukārt trijās ULEB Eirolīgas turnīra cīņās viņš laukumā pavadījis vidēji 15 minūtes un 12 sekundes, iekrājot 8,7 punktus.

Ar Blūmu sastāvā Atēnu klubs uzvarējis visās trijās vietējā čempionāta spēlēs un divos ULEB Eirolīgas mačos.

Kā zināms, "Panathinaikos"  komandā nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās.

Aizvadītajā sezonā Blūms spēlēja Kazahstānas čempionvienībā "Astana", triumfējot arī valsts kausa izcīņā. Komanda piedalījās arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kur izkļuva no apakšgrupas, taču cieta neveiksmi astotdaļfinālā. Latvietis turnīra 19 spēlēs caurmērā guva 10,5 punktus, izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas un veica 1,7 rezultatīvas piespēles.

Pēcāk Blūms pievienojās Latvijas izlasei. Būdams kapteinis, pieredzējušais aizsargs palīdzēja Latvijai 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīt sešas uzvaras sešās spēlēs, tādējādi kārtējo reizi sasniedzot finālturnīru.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas un Spānijas klubā Bilbao "Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!