Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki gaidāmajā Eiropas čempionātā Bosnija un Hercegovina izziņojuši tos spēlētājus, kas cīnīsies par dalību turnīrā.

Kandidātu sarakstā iekļauti 16 basketbolisti, no kuriem viens ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvis - Bruklinas "Nets" izbrucējs Mirza Teletovičs. Savukārt pārējie kandidāti spēlē Spānijas, Krievijas, Itālijas un citos čempionātos.

Tāpat vienības sarakstā iekļauts arī naturalizētais amerikānis Zakarijs Raits, kurš ikdienā ir latvieša Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Krievijas čempionāta vienībā Sanktpēterburgas "Spartak".

"Uz Eiropas čempionātu nedodamies kā pastarīši," pavēstījis valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Petrovičs. "Esmu pārliecināts, ka spēsim izkļūt no grupas. Noteikti būsim gatavi atklāšanas spēlei pret Latvijas izlasi."

"Esam nokļuvuši smagā grupā, taču tas nevar būt attaisnojums, ja nāksies piedzīvot zaudējumus. Kandidātu sarakstā esam iekļāvuši sešus septiņus jaunos spēlētājus, bet pārējie ir savas karjeras pilnbriedā. Šajā komandā valda laba atmosfēra, un esam vienībā radījuši labu atmosfēru," sacījis Petrovičs.

Bosnijas un Hercegovinas izlases kandidātu saraksts:

Zakarijs Raits, Muhameds Pasaličs, Filips Adamovičs, Nihads Dedovičs, Nemanja Gordičs, Marko Sutalo, Ante Masičs, Dalibors Persičs, Adins Vrabacs, Mirza Teletovičs, Edins Bavcičs, Miralems Halilovičs, Nedzads Sinanovičs, Elmedins Kikanovičs, Andrija Stipanovičs and Jusufs Nurkičs.

Bosnija un Hercegovina gaidāmajā Eiropas čempionātā spēlēs B apakšgrupā, kur cīnīsies ar Latviju, Serbiju, Maķedoniju, Melnkalni un Lietuvu.

Eiropas čempionāts no 4.līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!