Foto: AP/Scanpix

Kriss Bošs veselības problēmu dēļ šosezon vairs nevarēs palīdzēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Maiami "Heat".

Bošam jau pagājušās sezonas beigās plaušās konstatēja asins recekļus, un basketbolistam nācās ārstēties slimnīcā. Šīs veselības problēmas atgriezušās arī šosezon, un kopš 9. februāra basketbolists nav devies laukumā.

Līdz šim tika runāts, ka Bošs jūtoties labi un viņš varētu šosezon vēl atgriezties laukumā un palīdzēt komandai izslēgšanas maču turnīrā, tomēr mediķi nav devuši atļauju, jo veselības problēmas ir pārāk nopietnas un spēlējot būtu apdraudēta basketbolista dzīvība.

"Komanda, Kriss un ārsti turpinās kopīgi strādāt, lai viņš pēc iespējas ātrāk varētu atsākt spēlēt basketbolu," teikts "Heat" paziņojumā.

Kā zināms, "Heat" bez Boša palīdzības NBA izslēgšanas spēļu turnīrā sasniegusi Austrumu konferences pusfinālu, kur sērijā līdz četrām uzvarām Maiami komanda ir 1-0 vadībā pret Toronto "Raptors".

NBA regulārajā čempionātā Bošs aizvadīja 53 mačus, vidēji spēlē gūstot 19,1 punktu, kas bija labākais rādītājs komandā. Gandrīz tikpat (19,0) punktu guva "Heat" līderis Dveins Veids.

Bošs, Veids un Lebrons Džeimss bija līderu trio "Heat" komandā, kas 2012. un 2013. gadā kļuva par NBA čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!