Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" līderim Kobe Braientam smaga pleca savainojuma dēļ šī sezona varētu būt jau beigusies.

Braients savainojumu guva pagājušās trešdienas NBA regulārā čempionāta spēlē pret Ņūorleānas "Pelicans", bet dienu vēlāk viņam tika konstatētas ieplīsušas pleca saites.

"Lakers" fizioterapeits pārrunājis ar Braientu iespējamos ārstēšanas variantus, kas paredz arī operāciju, pēc kuras basketbolistam sezona būtu beigusies. Braientam pirmdien pēc ārsta apmeklējuma ir jāizlemj, kādai ārstēšanas metodei dot priekšroku.

Pašlaik 36 gadus vecā "Lakers" zvaigzne aizvada savu 19.sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Jau ziņots, ka decembra vidū Braients kļuva par visu laiku trešo rezultatīvāko līgas spēlētāju, sarakstā apsteidzot leģendāro Maiklu Džordanu.

Šajā sezonā Braients uzbrūk ar zemāku metienu precizitāti, nekā ierasts, jo viņš realizē vien 37,3% no saviem metieniem. Šosezon pieredzējušais amerikānis 35 spēļu laikā caurmērā guvis 22,3 punktus, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs.

"Lakers" galvenais treneris Bairons Skots iepriekš bija uzsvēris, ka vēlas samazināt Braienta spēles laiku, lai saudzētu aizsarga veselību. Pašai "Lakers" vienībai pašlaik arī neklājas labi - tikai 12 uzvaras 45 spēlēs, tādējādi Rietumu konferences kopvērtējumā Losandželosas komanda ierindojas priekšpēdējā - četrpadsmitajā - vietā.

Jau ziņots, ka "Lakers" komandas superzvaigzne pagājušajā nedēļā 17.reizi vēsturē tika iekļauts NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieku vidū. Braients kopā ar "Lakers" komandu piecas reizes ir kļuvis par NBA čempionu, kā arī viņš ir palīdzējis ASV izlasei 2008. un 2012.gadā kļūt par olimpiskajiem čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!