Foto: DELFI

Latvijas basketbola līgas (LBL) komandai "Ventspils" uz treniņu laiku pievienojušies brāļi Kristaps un Sandis Valteri, savā sociālā tīkla "Twitter" profilā paziņoja Kristaps Valters.

"Kopā ar brāli ceturtdien pievienosimies "Ventspils" basketbola klubam! Paldies Ralfam [Pleicinam] un Robim [Robertam Štelmaheram] par iespēju sagatavoties sezonai," tviterī rakstīja Kristaps Valters.

Portālam "Delfi" "Ventspils" komandas ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics uzsvēra, ka pagaidām abi basketbolisti tikai trenēsies ar vienību, gatavojoties jaunajai sezonai.

"Nekādas rakstiskas un mutiskas vienošanās nav panāktas. Viņi tikai trenēsies ar komandu un varēs pievienoties jebkurai citai komandai," skaidroja Pleinics, kurš gan bija atturīgs savos komentāros par brāļu iespējamo pievienošanos klubam.

Aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais Kristaps Valters pārstāvēja Spānijas klubu Malagas "Unicaja" un ACB līgā piedalījās 28 spēlēs, vidēji spēlēja 17,8 minūtes, guva 9,4 punktus, atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas un realizēja gandrīz 47% tālmetienu. Tikmēr ULEB Eirolīgā Valters 13 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, guva 8,2 punktus, atdeva 3,1 piespēli un izcīnīja 1,8 bumbas.

Šajā starpsezonā viņš bijas arī Itālijas čempionvienības Sjēnas "Montepaschi" redzeslokā.

Savukārt Sandis Valters iepriekšējās sezonas pavadīja Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga". Aizvadītajā sezonā Sandis Valters LBL regulārajā turnīrā vidēji guva 10,3 punktus un izdarīja 2,8 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas mačos viņam vidēji 10,1 punkts un 2,2 piespēles. Tikmēr VTB Vienotajā līgā Valtera kontā vidēji 10,5 punkti un 2,1 piespēle, savukārt ULEB Eiropas kausā 9,3 punkti, 2,8 piespēles un 2,6 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!