Foto: LETA

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" leģionāriem Denjelam Braunam un Entveinam Robinsonam katra spēle var būt kā pēdējā, preses konferencē uzsvēra kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Kā zināms, šo sezonu Latvijas čempioni pagaidām aizvada neveiksmīgi, un tikai sestdien komanda spēja pārtraukt piecu zaudējumu sēriju, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē ar 80:77 (22:16, 21:19, 15:21, 22:21) uzvarot Samāras "Krasnije kriļja" komandu no Krievijas.

"Klubā sastāva komplektācija tiek veikta galvenā trenera vadībā. Šosezon basketbolistu izvēle ir neveiksmīga, tāpēc labosim kļūdas. Lietuvietis Toms Delininkaitis komandā vairs neatgriezīsies, lai gan līguma laušanas procedūra vēl turpinās. Bijām ļoti tuvu vēl vairāku leģionāru atlaišanai, tomēr, paklausot treneru aicinājumam, nekāds papildus grieziens šobrīd nav izdarīts," sacīja Jaunups. "Tomēr tas nenozīmē, ka viss ir kārtībā. Maigi izsakoties, ar atsevišķiem leģionāriem ir ne tikai virkne problēmu. Braunam un Robinsonam katra spēle var būt pēdējā - viņiem nevar būt kritumu piecās spēlēs pēc kārtas."

Jaunups paziņoja, ka novembrī spēlētājiem tiks iesaldētas algas. "Ne vienādos apmēros, bet balstoties uz katra individuālo sniegumu. Algu iesaldēšana bijusi arī iepriekš, piemēram, pirms trim gadiem, kad arī bija smags rudens. Maksā par to, ka basketbolists strādā nevis vienkārši atspēlē savu laiku laukumā." pauda Jaunups.

"Bieži leģionāriem pirmās pussezonas laikā ir problēmas ar sniegumu. Ļoti ceru, ka tas atkārtosies arī šogad un atlikušie seši mēneši būs daudz labāki," atklāja kluba padomes priekšsēdētājs.

Jaunups teica, ka par treneriem gan nekas nav apspriests.

"Ar šo treneru kodolu - lietuvietis Ramūns Butauts ar palīgiem Nikolaju Mazuru, Jāni Gailīti un Jebgēņiju Kosuškinu, kurš pievienojies tikai šosezon, - esam aizvadījuši ilgu laiku un viņiem pilnībā ticam. Treneriem ir pilna uzticība, taču tas nenozīmē, ka ir siltumnīcas apstākļi," atzina Jaunups, kurš atklāja, ka komandai tiek meklēts saspēles vadītājs, kas palīdzēs ilgtermiņā ne tikai šosezon. "Būtu ideāli, ja izdotos tikt pie latvieša."

"Ticu, ka šādi mirkļi izveido komandas. Pārdzīvojām grūtu brīžus un tiksim galā. Par to šaubu nav. Šodienas spēle bija ļoti svarīga, tomēr arī katra nākamā spēle būs kā eksāmens, pēc kuras veiksim izvērtēšanu," uzsvēra Jaunups.

Kā zināms, šosezon "VEF Rīga" sastāvā vajadzēja spēlēt Latvijas izlases uzbrucējam Kasparam Bērziņam, taču viņš izvēlējies veikt līguma laušanas procedūru un laukumā šosezon nav devies.

"Ar Bērziņu notiek tieši tas, par ko viņu brīdinājām - būtu varējuši vienoties, bet viņš principiāli iet neiespējamo ceļu. No tā zaudē visi - gan Kaspars, gan "VEF Rīga", gan Latvijas basketbols. Ja viņš uz aģenti izrādītu kaut mazākās veselā saprāta pazīmes, mēs situāciju varētu atrisināt pusstundas laikā," atklāja Jaunups.

Tikmēr rīdzinieku galvenais treneris Butauts daļu vainas kluba neveiksmēs uzņēmās uz saviem pleciem.

"Visvairāk vainīgs esmu es, nekad neesmu izvairījies no atbildības. Psiholoģiski situācija ir ļoti smaga. Arī sastāva komplektācija nebija viegla, jo vēlējāmies saglabāt aizvadītās sezonas sastāvu. Starpsezonā vedām ļoti aktīvas pārrunas ar latviešiem, bet viņi izvēlējās citas komandas ar finansiāli izdevīgākiem nosacījumiem. Kā teica mans tēvs - biežāk gadās tā, kā nevēlies, nekā vēlies."

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ventspils" komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Savukārt VTB līgas regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

"VEF Rīga" basketbolisti pērn spēkojās arī Eiropas kausā, kur spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Bilbao "Uxue" basketbolistiem no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!