Latvijas basketbola klubu "Ventspils" pametis amerikāņu saspēles vadītājs Tairons Brazeltons, kurš karjeru turpinās ULEB Eirolīgas komandā Sopotas "Prokom Trefl" no Polijas.

"Kluba "Ventspils" politika ir tāda, ka viesspēlētājam ir jābūt daudz labākam basketbolistam nekā mūsu pašu spēlētājam, turklāt ne tikai spēles laukumā, bet arī treniņu procesā," Latvijas vienības mājaslapā internetā citēts "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis. "Sezonas sākumā Brazeltons vēl bija pirmais saspēles vadītājs, bet šobrīd Jānis Strēlnieks ir viņu "noķēris" un pat "apdzinis"."

"Treneru kolektīvs secināja, lai augtu komanda, tad mums nepieciešams daudz pieredzējušāks saspēles vadītājs, no kura varētu mācīties mūsu jaunie saspēles vadītāji - Strēlnieks un Mikus Sokolovs. Pašlaik komandas menedžeri veic aktīvu darbu, lai atrastu papildinājumu saspēles vadītāja pozīcijā," piebilda Galvanovskis.

Latvijas Basketbola līgā (LBL) Brazeltons aizvadīja deviņas spēles "Ventspils" sastāvā, vidēji gūstot 10,6 punktus un izpildot 3,8 rezultatīvas piespēles. SEB Baltijas Basketbola līgā (BBL) spēlētājs vidēji guva 13,2 punktus un izdarīja 2,7 piespēles, savukārt Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā Brazeltons četros mačos guva 16,3 punktus un izpildīja 2,3 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka "Ventspils" pagājušajā nedēļā pārtrauca līgumattiecības ar centra spēlētāju Mārtiņu Skirmantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!