Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis ir sarūgtināts par komandas zaudējumu VTB Vienotās līgas jaunās sezonas pirmajā spēlē, veltot pāris skarbus vārdus arī spēlētājiem.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga", uzsākot savu devīto sezonu Vienotajā līgā, pirmdien savā laukumā ar rezultātu 64:104 (21:28, 13:14, 16:35, 13:28) zaudēja Maskavas apgabala "Himki" komandai.

"Atvainojos skatītājiem par šo spēli. Bijām bezzobaini, īpaši otrajā puslaikā. "Himki" nav lejasgala komanda, bet tas nav attaisnojums. Zaudējām bez cīņas, enerģijas un disciplīnas. Joprojām brīnos par dažu spēlētāju ambīciju lielumu, uztrauc, ka daži nonākuši tur, kur viņiem nav jābūt," pēcspēles preses konferencē teica Gailīts.

"VEF Rīga" komandā ar 13 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rolands Freimanis, bet pa 12 punktiem lietuvietim Arnam Labuckam un amerikānim Entvonam Skotam, kuram arī piecas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un septiņas kļūdas.

"Skots ir punktu guvējs, bet saspēles vadītāja pozīcijā viņš nejūtas tik labi. Viņš grib laboties, bet citi spēlētāji neizskatās, ka to grib," teica Gailītis.

"VEF Rīga" starpsezonā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, komandu pametot kapteinim Jānim Blūmam un pamatcentram Mārtiņam Meieram. Pagājušajā nedēļā Rīgas klubs piesaistīja Freimani un Dāvi Rozīti.

"Sezona sākusies ar negaidītiem pavērsieniem. Mirklī, kad Blūms aizgāja, komanda bija teju nokomplektēta. Mums mainījusies ideoloģija. Ļoti svarīga ir spēlētāju attieksme un raksturs. Nevajag gaidīt, ka Rozītis mainīs mūsu spēli. Viņš tikai aizpildīs zināmu lomu komandā," skaidroja Gailītis.

"Iļja Gromovs ir spēlētājs, kurš teju katru spēli progresē. Andrim Misteram arī vajag laiku. Mums ir virkne spēlētāju, kas šajā līmenī nav spēlējuši," atzīmēja Gailītis.

Rīdzinieku treneris atzina, ka spēles pirmais puslaiks bija labs, taču nebija sajūtas, ka basketbolisti gribētu uzvarēt.

Tāpat arī komandas kapteinis Mareks Mejeris uzsvēra, ka mača pirmo nogriezni vienība aizvadījusi labi.

"Otrajā puslaikā pazaudējām savu spēli. Var teikt, ka to izdarījām 3-4 minūtēs. Rezultāts bija trakāks, nekā bija jābūt. Skots māk un vēl mācās mūs atrast. Viņam vēl daudz jāstrādā, lai būtu saspēles vadītājs. Visi zina, ka viņa stiprā puse ir punktu gūšana," stāstīja Mejeris.

"Khimki" galvenais treneris šosezon ir grieķu speciālists Georgijs Barcoks, kurš pagājušajā sezonā strādāja ar Spānijas grandu Barselonas "Lassa".

"Esam apmierināti ar izcīnītu uzvaru. Zinājām, ka "VEF Rīga" ir talantīga komanda, kur visiem ir metiens no distances. Pirmo puslaiku nenospēlējām veiksmīgi, tāpēc pēc tam veicām izmaiņas. Nedrīkstējām pieļaut līdzīgu rezultātu spēles beigās, jo tad pretiniekiem būtu iespēja uzvarēt," stāstīja Barcoks.

"Khimki" vienībai spēle Rīgā bija pēdējā pirms starta Eirolīgā, kur pirmā cīņa viņiem gaidāma 13. oktobrī pret "Valencia" komandu.

"Tagad visu uzmanību veltīsim Eirolīgas spēlei pret "Valencia", kas ir pavisam cita komanda," teica Barcoks.

Tāpat viņš atklāja, ka "Himki" centušies parakstīt līgumu ar Latvijas izlases saspēles vadītāju, kurš šovasar pievienojās Grieķijas grandam Pireju "Olympiacos". "Man patīk tāda tipa spēlētāji," pauda Barcoks.

"VEF Rīga" iepriekšējā sezonā sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu Vienotajā līgā, regulāro čempionātu noslēgdama septītajā pozīcijā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā zaudēdama Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolistiem.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēs tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēs deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!