Foto: AFP/Scanpix
Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik" sastāvu papildinājusi ar amerikāņu saspēles vadītāju Bleiku Eihērnu, kurš jaunajā sezonā būs konkurents Jānim Strēlniekam.

Eihērns aizvadītajā sezonā spēlēja Dunguanas "Leopards" Ķīnas čempionātā, kur viņš 17 spēlēs caurmērā guva 23 punktus, veica 3,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu zem groziem.

Savas karjeras laikā 29 gadus vecais amerikānis spēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārstāvot Maiami "Heat", Sanantonio "Spurs" un Jūtas "Jazz". Kopumā Eihērns NBA nospēlēja 19 mačus, kuru laikā izcēlās ar vidēji 4,6 punktiem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm spēlē.

Taču savas karjeras lielāko daļu basketbolists pavadījis NBA Attīstības līgā.

Šī nebūs Eihērna pirmā pieredze Eiropas basketbolā, jo iepriekš viņš ir spēlējis Spānijas čempionāta vienībā Madrides "Estudiantes" un Itālijas klubā Terāmo "Basket".

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļā Latvijas izlases aizsargs Strēlnieks noslēdza divu gadu vienošanos ar "Budiveļņik", kas jaunajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā.

Budiveļņik" komanda Eirolīgas pamatsacensībās iekļauta A apakšgrupā, kurā ir arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempione Belgradas "Partizan". Vēl šajā grupā iekļautas Spānijas komanda Barselonas "Regal", Krievijas čempione Maskavas CSKA, Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce Ulker" un Francijas komanda "Nanterre".

Aizvadītajā sezonā "Budiveļņik" sastāvā spēlēja Latvijas izlases basketbolists Rihards Kuksiks, taču nav zināms, vai viņš Kijevas vienībā spēlēs arī nākamsezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!