Foto: Reuters/Scanpix

Čikāgas "Bulls" basketbolisti otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 111:97 izbraukumā pārspēja Austrumu konferences labāko komandu regulārajā čempionātā Bostonas "Celtics", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Džimijs Batlers un Dveins Veids, bet Radžons Rondo guva 11 punktus, izdarīja 14 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. "Celtics" komandā 20 punktus sameta Aizeja Tomass, kurš pirms abu komandu pirmās spēles traģiskā autoavārijā zaudēja māsu, un tas nenoliedzami ietekmēja komandas sniegumu pirmajās spēlēs.

Sērijas nākamās divas spēles risināsies Čikāgā.

Citā spēlē Toronto "Raptors" komanda ar 106:100 savā laukumā pieveica Milvoki "Bucks" un izlīdzināja rezultātu sērijā 1-1.

23 punktus Toronto komandai sameta Demārs Derouzans, bet 22 punkti Kaila Lourija kontā. "Bucks" rindās ar 24 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo, savukārt Kriss Midltons iemeta 20 punktus.

Vēl Rietumu konferences duelī Losandželosas "Clippers" ar 99:91 uzvarēja Jūtas "Jazz", arī sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

"Clippers" komandā 24 punktus guva Bleiks Grifins, savukārt 21 punkts un 10 rezultatīvas piespēles Krisa Pola rēķinā. "Jazz" spēlēja bez sava pamatcentra Rūdija Gobēra, bet rezultatīvākais spēlētājs ar 20 punktiem bija Gordons Heivords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!