Foto: LETA

Latviešu basketbola speciālists Sandis Buškevics nākamsezon varētu būt Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera Virgīnija Šeškus palīgs, informē šīs valsts mediji.

Tiesa, Buškevica pārstāvji no "Prime-Athlete" aģentūras ziņo, ka līgums pagaidām vēl nav noslēgts - trenerim ceturtdien gaidāma tikšanās ar Viļņas kluba vadību, lai pārrunātu iespējamo sadarbību.

Viļņas komandu Buškevics kā spēlētājs pārstāvēja 2005./2006.gada sezonā.

Pagājušajā sezonā 37 gadus vecais Buškevics bija Igaunijas kluba Valgas "Maks&Moorits" galvenais treneris, tomēr martā viņš amatu zaudēja. Uz to brīdi Valgas klubs ar piecām uzvarām 26 mačos Igaunijas čempionātā ieņēma priekšpēdējo vietu, bet Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā posmā piedzīvoja zaudējumus visās 12 spēlēs un izslēgšanas cīņām nekvalificējās.

Buškevics "Maks&Moorits" vienību sāka vadīt 2012.gada nogalē, bet pirms tam jūlijā paziņoja par karjeras beigām. Tās sezonas pirmajā pusē viņš strādāja Latvijas komandas "Liepāja"/"Triobet" treneru korpusā.

Spēlētāja karjeras gaitā Buškevics spēlējis Latvijas klubos "Ventspils", "ASK Rīga" un "Liepājas Lauvas", kā arī dažādās Turcijas, Krievijas, Lietuvas, Itālijas, Irānas un Polijas komandās. Bijušais saspēles vadītājs piecas reizes kļuvis par Latvijas čempionu, bet nacionālajā izlasē viņš debitēja 1998.gadā.

Šeškus ar "Lietuvos rytas" komandu strādā kopš jūnija vidus. Viņš pēdējos gadus vadīja Prienu "TonyBet" komandu, kas aizvadītajā sezonā par spīti pieticīgajam budžetam Lietuvas čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Zīmīgi, ka "Lietuvos rytas" un "TonyBet" šogad cīnījās par Lietuvas bronzu. Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 triumfēja krietni titulētākais Viļņas klubs.

Pēdējo četru gadu laikā Viļņas klubs galvenos trenerus ir nomainījis jau astoņas reizes.

"Lietuvos rytas" savā pastāvēšanas vēsturē par valsts čempioniem kļuvuši piecas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!