Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" vēlējusies uzvarēt Eiropas kausa izcīņas otrajā spēlē, tomēr ar to šoreiz bija par mazu, atzina komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā rīdzinieki ar 80:89 (22:22, 20:20, 20:24, 18:23) piekāpās Lemānas "Sarthe Basket" komandai no Francijas.

"Pretinieki spēlēja labāk un uzvarēja pelnīti, bet mēs visu laiku zaudējām viņiem ātrumā," atzina Butauts. "Komandai bija vēlēšanās uzvarēt, taču šoreiz ar to nepietika. Tāpat uzvarēt liedza biežā piekāpšanās divcīņās."

"Visu spēli centāmies pārņemt iniciatīvu, taču tas nekādi neizdevās. Beigās šķita, ka spēsim aizķerties, taču kļūdas liedza to izdarīt," stāstīja lietuviešu speciālists. "Lai arī žēl zaudēt savā laukumā, mēs šajā turnīrā nedaļām mājas un izbraukuma spēles. Vainīgos šoreiz nav jāmeklē. Ir zaudēts kaujā, taču ne karā - norīsim rūgtumu un spēlēsim tālāk."


""VEF Rīga" ir lieliska komanda, kas spēlē tradicionālu basketbolu. Šajā komandā ir daudz meistarīgu spēlētāju, kurus bijām izpētījuši," pēc mača atzina viesu galvenais treneris Džons-Deivids Džeksons. "Pēc zaudējuma pirmajā mačā šī spēle mums bija ļoti svarīga. Izpildījums nebija izcils, taču ar pacietību un koncentrēšanos savu panācām."

Zīmīgi, ka spēlētāja karjeras laikā Džeksons aizvadījis spēli Ventspili, bet viņš atzina, ka Rīga esot jaukāka pilsēta. "Esmu tajā iemīlējies."
"Pirms spēles mēs bijām mazliet uztraukušies un ļoti koncentrējušies, jo redzējām "VEF Rīga" uzvaru pret "Žalgiris" basketbolistiem," teica Lemānas vienības rezultatīvākais spēlētājs. Žoau Paulu Batista.

"Pretinieki prot lieliski saspēlēties un ir ātra komanda, taču mēs bijām labi sagatavojušies un visu laiku koncentrējušies."

Tāpat Batista atzina, ka ir ļoti labās attiecības ar rīdzinieku lietuviešu leģionāru Antanu Kavaļausku. "Viņš man ir kā brālis, tāpēc spēlēt pret viņu bija emocionāli. Tāpat bija prieks atkal satikt Kasparu Bēziņu, kurš aizvadīja lielisku spēli.

Šis bija pirmā "VEF Rīga" komandai bija pirmais zaudējums šīs sezonas Eiropas kausa turnīra spēlēs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā rīdzinieki turnīru sāka ar uzvaru izbraukumā Kvakenbrikas pilsētā Vācijā, kur ar rezultātu 82:72 pieveica latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvēto "Artland Dragons" vienību.
Savukārt "Sarthe Basket" komanda pirmās kārtas spēlē savā laukumā tikās ar Krievijas vienību Ļubercu "Triumf" un cieta zaudējumu ar 71:76.
"Artland Dragons" un "Triumf" savstarpējo spēli aizvadīs trešdien Krievijā.

Kā ziņots, šīs sezonas sākumā "Sarthe Basket" komanda palika tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas ULEB Eirolīgas pamatsacensībās.

Iepriekšējo reizi par Francijas čempioniem "Sarthe Basket" kļuva 2006.gadā, bet kopumā savas pastāvēšanas laikā klubs izcīnījis četrus valsts titulus. Pagājušajā sezonā Lemānas klubs vienīgajā Francijas čempionāta finālspēlē zaudēja Šalonas pie Sonas "Elan" basketbolistiem.
Jau vēstīts, ka Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.
Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!