Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" izcīnītā uzvara Eiropas kausa izcīņas pirmā posma noslēdzošajā cīņā nenes prieku, jo tā liegusi komandai tikt pie vēlamā rezultāta, izteicies rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra izšķirošajā spēlē par vietu sacensību otrajā posmā trešdien savā laukumā ar rezultātu 91:77 (21:15, 19:25, 21:18, 30:19) uzvarēja Turcijas klubu Bandirmas "Banvit", tomēr , neskatoties uz panākumu, noslēdza savu dalību turnīrā. Lai kvalificētos otrajam posmam, rīdziniekiem bija nepieciešams tikt pie panākuma ar vismaz 20 punktu pārsvaru.

"Šodien izcīnīta uzvara, kas nenes prieku. Spēle nebija slikta, tomēr šī uzvara mums neko nedod," pēc mača pauda Butauts. "Puiši cīnījās un parādīja, ka var spēlēt, tomēr cīņa ritēja kā pa kalniem - augšā un lejā. Vismaz cīņas beigās "aizgājām ar godu"."

Pirms šī mača "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups izteicās, ka gadījumā, ja rīdzinieki nepanāks vēlamo rezultātu un nesasniegs turnīra otro posmu, būs pārmaiņas spēlētāju sastāvā.

"Šodien par nākotni neko konkrētu nevaru atbildēt. Tas būs kopējs lēmums," izteicās Butauts. "Sezona nav beigusies, tā ir tikai pusē, jo mums priekšā cīņas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā un "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL)."

Šajā cīņā rīdziniekiem nespēja palīdzēt savainotais Gatis Jahovičs. Treneris pauda, ka viņa veselības stāvoklis pašlaik liedz spēlēt basketbolu.

"Laukuma saimnieki šodien uzvarēt vēlējās vairāk, tomēr apsveicu savus spēlētājus, jo esam kvalificējušies nākamajam posmam, un tas ir svarīgākais. Cerams, ka otrais posms mums dos daudz pamata jaunu iemaņu gūšanai," izteicās "Banvit" komandas galvenais treneris Dimitris Itudis. "Mēs vismaz trīs ceturtdaļu garumā kontrolējām cīņas gaitu. "VEF Rīga" spēlētāji prata realizēt sarežģītus metienus, tomēr kopumā pārsteigumus viņi mums nesagādāja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!