Foto: F64
Pagājušās sezonas čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pauda neapmierinātību ar savu padoto sniegumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas trešajā mačā.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 107:102 (28:22, 17:19, 32:23, 14:27, 16:11), sērijā līdz četrām uzvarām nostiprinoties vadībā ar rezultātu 3-0.

"Esmu ļoti neapmierināts ar spēli. Trīs ceturtdaļas vēl kaut kā turējāmies pie plāna, bet ceturtajā nospēlējām drausmīgi un mums paveicās," pēc mača izteicās Butauts. ""Ventspils" nenolaida rokas un cīnījās līdz beigām, parādot, ka ir cīnītāji, bet mēs ieguvām mācību."

"Kaut iepriekš to puišiem teicu, viņi neticēja pirms neapdedzinājās," piebilda Butauts.

"VEF Rīga" komandas uzbrucējs Tailers Keins atzina, ka "Ventspils" nospēlēja labi un ar pārliecību. "Pie 15 punktu pārsvara sākām atslābināties, bet viņi atspēlējās. Mums paveicās, ka uzvarējām."

Tikmēr "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra izteicās, ka komandai šī spēle bija jāuzvar.

"Kaut spēle gāja kā pa kalniem, mums bija iniciatīva un mačs bija jāuzvar," teica Vētra. "Viena Mārtiņa Meiera neizskaidrojama epizode izšķīra spēles likteni. Ja viņš nebūtu nopelnījis piekto piezīmi, mēs uzvarētu. Viņš gan ir jauns un nevaru neko pārmest, bet tam visam jāaiziet cauri. Darīsim visu, lai neļautu "VEF Rīga" priecāties mūsu mājās."

"Svētdien visi kolektīvi skatījāmies ULEB Eirolīgas turnīra spēli, un tas spēlētājiem bija noderīgākais video pēdējā laikā, lai viņi redz, kas notiek augstākajos līmeņos," izteicās Vētra. "Pireju "Olympiacos" stāsts ir ļoti piemērots mums, bet tāpat šodien daudz kļūdījāmies - pieredze nāk spēlējot."

Vētra piebilda, ka pirmajā ceturtdaļā "Ventspils" vāji nospēlēja aizsardzībā. "Spēle bija gara un abas komandas bija pagurušas, jo spēlēja ar īsiem soliņiem. Tas viss arī izskaidro lielo punktu daudzumu."

Savukārt "Ventspils" uzbrucējs Sems Vilards atzina, ka šajā spēlē komanda nospēlēja labāk nekā iepriekšējās finālsērijas cīņās. "Taču ar to nepietika. Neesam apmierināti un cīnīsimies līdz pēdējai minūtei arī nākamajā mačā - mēs noteikti nepadosimies."

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66, bet otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki izbraukumā ar rezultātu 85:67.

Abu komandu ceturtā cīņa, kas var kļūt arī pēdējo šajā sērijā, ceturtdien notiks Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!