Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra regulārā čempionāta spēlē ar Kazaņas "Unics" komandu pieļāva pāris muļķīgas kļūdas, kas to salauza psiholoģiski, pēc cīņas izteicās "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā zaudēja ar 85:99, kaut vēl ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē spēja panākt izlīdzinājumu 74:74.

"Unics pierādīja cik augsta līmeņa komanda ir. Viņi iemeta mums 99 punktus, kas gandrīz vienmēr garantē uzvaru. Nevaru pateikt kāpēc, bet mums tikai epizodiski izdevās realizēt spēles plānu," atzina Butauts. "Līdz 36.minūtei cīnījāmies līdzīgi, tomēr pēc tam pieļāvām pāris muļķīgas kļūdas, kas mūs salauza psiholoģiski. Spēlētāju raksturu pierāda tas, ka līdz pat pēdējam pretinieku uzbrukumam mēs presingojām."

"Tailers Keins nespēlēja, jo pēc savas spēles stila neiederējās mūsu taktiskajā zīmējumā šai spēlei. Viņa pozīcijā laukumā devās Kaspars Bērziņš, kurš, neskatoties uz dažām kļūdām, savus punktus sameta. Viņš sāk atgūt savu sportisko formu," teica Butauts. "Cits leģionārs Marks Perijs pagaidām neattaisno uz sevi liktās cerības. Mums bijusi ar viņu saruna par šo, cerams, ka laika gaitā viņš sāks spēlēt labāk. Šodien Dairis Bertāns kā saspēles vadītājs nospēlēja daudz labāk."

"Paši atdevām spēli. Kopumā cīnījāmies līdzīgi, bet lūzuma punkts bija, kad viņi pēc auta īsā laikā guva septiņus punktus. Taktiski gatavojāmies un arī mēs spēlējām no aizsardzības, taču viņiem bija labāki izpildītāji, kas spēja atspēlēt mūsu aizsardzību un iemeta savus punktus - īpaši Terels Laijdeijs un Henrijs Domerkans," teica "VEF Rīga" basketbolists Kristaps Janičenoks. "Šķiet, ka spēles plānu mēs izpildījām. Darījām ko varējām, taču "Unics", protams, ir augsta līmeņa komanda, kas ne par velti spēlē Eirolīgā. Tomēr uzvarēt mums bija iespējas."

"Komanda šobrīd ir attīstības procesā. Smagi iesākām maču, tomēr otrajā puslaikā ieskrējāmies, sākām spēlēt agresīvāk," stāstīja Jevgēņijs Pašutins. "Mūsu spēle bija no aizsardzības un tā vēlamies spēlēt visu šo sezonu."

Šī "VEF Rīga" komandai bija otrā neveiksme trijās aizvadītajās VTB VBL spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā ļāva saglabāt piekto vietu, bet "Unics" ar trim panākumiem četrās cīņās atrodas otrajā vietā.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četros mačos atrodas pagājušās sezonas turnīra čempioni Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Savukārt B grupā pašlaik piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnījusi Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas vienīgā šajā grupā cīnās bez zaudējumiem.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

VBL regulārais čempionāts noslēgsies 2012.gada marta vidū.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā VBL turnīrā triumfēja "Himki" komanda, kas finālspēlē ar rezultātu 66:64 uzvarēja Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!