Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc sestdien viesos piedzīvotā zaudējuma VTB vienotās līgas spēlē ar rezultātu 88:102 pret Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod", atzina, ka pietrūcis Kristapa Janičenoka un Gata Jahoviča, taču tas nekādā gadījumā nav attaisnojums zaudējumā un sliktajā sniegumā.

"Protams, viņi mums palīdzētu, taču tas nenoņem vainu no komandas par parādītā sniegumu šajā spēlē," pēc cīņas sacīja Butauts.

Janičenoks šajā cīņā nevarēja spēlēt vēdera vīrusa dēļ, kura simptomus sajuta no rīta, bet Jahovičs palika mājās pēc ceļgala operācijas.

Jau no paša sākuma pretinieki bijuši ātrāki un agresīvāki, kamēr "VEF Rīga" basketbolistiem nav sanākusi spēle aizsardzībā.

"Slikta aizsardzība, zaudējām gan laukuma centrā, gan zem groza, atļāvām pretiniekiem skriet ātrajos uzbrukumos, izdarīt netraucētus metienus, ko viņi spēles pirmajā pusē lieliski izmantoja. Mums bremzēja arī uzbrukums, pietrūka ātruma un agresivitātes," piebilda Butauts.

Pēc nonākšanas lielos mīnusos "VEF Rīga" otrajā puslaikā centās lauzt spēles gaitu, krietni samazināja atstarpi, basketbolisti centās darboties agresīvāk, taču muļķīgas kļūdas neļāva lauzt cīņas gaitu un pretinieks mača izskaņā pārsvaru spēja nosargāt bez lielas steigas un pūlēm, atzina treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!