Foto: F64

Kārtējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēle pret Karsnojasrskas "Jeņisej" komandu Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" ritējusi kā pa "amerikāņu kalniņiem", pēc aizvadītās cīņas atzina vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.


Kā zināms, "VEF Rīga" pirmdien notikušajā mačā savā laukumā uzvarēja "Jeņisej" klubu ar rezultātu 85:69 (22:19, 23:18, 21:12, 19:20).

Pēc aizvadītās spēles mājinieku komandas galvenais treneris Butauts pauda, ka mačā bijuši ļoti daudz kāpumi un kritumi.

"Kaut uzvarējām pārliecinoši, spēlē ritēja kā pa "amerikāņu kalniņiem". Pieņēmām daudz nepareizus lēmumus," sacīja lietuviešu speciālists. "Šodien ar mūsu parādīto sniegumu pietika, lai gūtu uzvaru, bet nākamajās spēlēs pret Kauņas "Žalgiri" un Spānijas klubu "Valencia Basket" tā nebūs."

Arī Rīgas kluba spēlētājs Dairis Bertāns atklāja, ka komanda maču aizvadījusi nevienmērīgi.

"Spēli iesākām aktīvi, bet tad viņiem iekrita pāris trīspunktu metieni un viss mainījās. Arī otro puslaiku uzsākām aktīvi un agresīvi, taču par agru noticējām uzvarai. Lai gan šis panākums mums garantējis vietu izslēgšanas spēlēs, pie tā neapstāsimies. Vēlamies izcīnīt trešo vai ceturto vietu grupā, lai nākamajā kārtā iegūstu potenciāli vājāku pretinieku," sacīja basketbolists.

Pēc šīs uzvaras "VEF Rīga" jau gandrīz pilnībā garantējusi dalību VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs. Treneris Butauts uzvēra, ka tas nekļūs par iemeslu, lai vienība atslābtu.

"Turpināsim turēt tādu pašu ritmu kā pašlaik. Iekļūšana "play-off" nenozīmē, ka varam atslābt," pastāstīja Rīgas vienības galvenais stratēģis, piebilstot, ka no nākamajiem mačiem vissvarīgākais būs Eiropas kausa izcīņas duelis pret "Valencia Basket".

Jautāts par jaunā viesspēlētāja Džastina Hemiltona iespējamo došanos laukumā, treneris nespēja sniegt konkrētu atbildi.

"Viņš ar komandu pagaidām nav daudz trenējies, jo mēs gatavojamies spēlēm. Vienu gan varu teikt - viņš ir ļoti talantīgs, ļoti ātri apguva visas mūsu kombinācijas. To, kad viņš aizvadīs pirmo oficiālo maču komandas sastāvā, gan nevaru pateikt," pauda Butauts.

Tikmēr "Jeņisej" komandas galvenā trenera amata pienākumu veicējs Pāvels Dergačovs uzslavēja "VEF Rīga" komandu.

"Rīgā ir ļoti laba komanda. Uzskatu, ka viņi Eiropas kausa turnīrā var iekļūt finalčetriniekā. Komandā ir daudz labu snaiperu. Ja runājam par šodienas spēli, tad nepietiekami labi nospēlējām aizsardzībā, kā arī zem groza. Krasnojarskā pašlaik ir trīs naktī, varbūt arī tas ir iemesls. Galu galā - mēs šosezon daudz labāk spēlējam mājās nekā izbraukumā," maču rezumēja Dergačovs.

VTB Vienotās līgas B apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Jeņisej" ar pieciem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!