Foto: F64

"VEF Rīgas" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc trešdien Francijā gūtās uzvaras pār "Le Mans" un iekļūšanas Eiropas kausa izcīņas otrajā grupu kārtā uzslavēja Latvijas kluba basketbolistus par pašatdevi, kā arī uzsvēra, ka komandai neviens nav atcēlis sezonas sākumā izvirzīto uzdevumu kontinenta otrajā prestižākajā turnīrā tikt izslēgšanas spēlēs.

Rēķināt iespējamos punktus pret spēcīgajām otrās grupu kārtas komandām ir tukša nodarbošanās, jo būs jāiet laukumā un jācīnās katrā spēlē ar katru pretinieku, aģentūrai BNS teica Butauts.

"Otrajā grupu kārtā vieglus pretiniekus nav ko gaidīt un punktus tagad nav jāskaita," teica Butauts. "Katrā spēlē visiem būs jācīnās kā komandai. Uzdevumu tikt izslēgšanas spēlēs, cik zinu, neviens nav atcēlis," uzsvēra Latvijas čempionvienības treneris.

Butauts uzteica "VEF Rīgu" par spēcīgu komandas garu izšķirošajā spēlē Francijā, kur cīņas galotnē nodrošinātā uzvara pār "Le Mans" garantēja tiesības spēlēt otrajā grupu kārtā. Ikviens "VEF Rīga" spēlētājs atdeva visus spēkus un izdarīja visu ko spēja, lai gan ne visiem bija veiksmīgākā spēle, atzina Butauts. Taču treneris uzsvēra, ka ir komandas basketbola piekritējs, un viņam nav nevienam spēlētājam ko pārmest, jo visi cīnījušies, cik spējuši. "VEF Rīgas" basketbolisti arī pratuši savaldīt emocijas, lai īpaši spraigajā cīņā nedarītu komandai sarežģījumus.

"Mūsu spēks ir komandā, un šodien man nevienam nav ko pārmest. Katrs atdeva visu, kas tam bija," ar spēlētāju pašatdevi apmierināts bija Butauts.

Kāda spēlētāja nopelnus īpaši izcelt Butauts atturējās un paskaidroja, ka tādas spēles kā Lemānā nevar uzvarēt komandu līderi, ja viņiem nav visas komandas spēcīga atbalsta. Treneris uzsvēra, ka līderis komandā ir neatsverams, ja spēj ne tikai rezultatīvi uzbrukt, bet savu noderību apliecināt arī ar pašaizliedzīgu darbību un centību aizsardzībā.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" Francijā uzvarēja ar 69:67 un iekļuva otrajā grupu kārtā, kur tiksies ar Spānijas klubiem "Valencia Basket" un "Bilbao Basket", kā arī Nimburkas ČEZ no Čehijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!