Foto: AP/Scanpix/LETA

Klīvlendas "Cavaliers" sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences fināla trešajā spēlē savā laukumā ar 116:86 (32:17, 29:24, 26:22, 29:23) pieveica Bostonas "Celtics", tiekot pie pirmās uzvaras sērijā.

Bostonas vienība gan sērijā līdz četrām uzvarām saglabā vadību ar 2-1.

Iepriekšējos divos mačos "Cavaliers" vienība bija iedzīvojusi pārliecinošus zaudējumus, bet tagad izcīnījusi pirmo uzvaru, kas tai ļāvis nenonākt sērijā iedzinējos ar 0-3, no kura vēsturē nav atspēlējusies neviena NBA komanda.

"Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss šo cīņu noslēdza ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, no spēles realizēdams astoņus no 12 metieniem.

Vēl mājinieku rindās 14 punktus guva Kails Korvers, bet pa 13 punktiem iemeta Džordžs Hils un Kevins Lavs, kuram arī 14 atlēkušās bumbas.

"Šajā mačā bijām tiešām labi. Bijām koncentrējušies gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," pēc izcīnītās uzvaras komandu uzslavēja Džeimss.

Savukārt "Celtics" sastāvā ar 18 punktiem atzīmējās Džeisons Teitums

Šīs sērijas ceturtais mačs notiks pirmdien Klīvlendā.

Tikmēr Rietumu konferences finālā starp pašreizējo čempioni Goldensteitas "Warriors" un Hjūstonas "Rockets" rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!