Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs pirmdien Klīvlendas "Cavaliers" basketbolisti ar rezultātu 128:93 izbraukumā sagrāva Toronto "Raptors" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-0, sasniedzot konferences finālu.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, bet 23 punktus pievienoja Kevins Lavs. Savukārt "Raptors" sastāvā šajā mačā pa 13 punktiem guva Demārs Derouzans un Sīdžejs Mailss.

"Cavaliers" Austrumu konferences finālā jeb NBA pusfinālā spēlēs ceturto gadu pēc kārtas. Tāpat otro gadu pēc kārtas Klīvlendas komanda "Raptors" basketbolistus izslēgšanas spēļu sērijā atstāja "sausā".

"Cavaliers" pretinieki nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā būs Bostonas "Celtics" un Filadelfijas "76ers" pāra uzvarētāji.

Pirmdien "76ers" ar rezultātu 103:92 savā laukumā pārspēja "Celtics", gūstot pirmo uzvaru sērijā un panākot rezultātu 1-3. 25 punktus Filadelfijas komandai guva Dario Šaričs, pa 19 punktiem sameta Bens Simons un Timotijs Džons Makkonels, bet Džoels Embīds izcēlās ar 15 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Arī Simons savāca 13 bumbas zem groziem. Savukārt "Celtics" labā 20 punktus guva Džeisons Teitums, bet Markuss Moriss pievienoja 17 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!