Foto: Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Klīvlendas "Cavaliers" šonakt ar rezultātu 113:87 (31:25, 24:16, 31:33, 27:13) pārspēja Toronto "Raptors"vienību. Austrumu konferences finālā "Cavaliers" Kanādas klubu pieveica ceturto reizi un nodrošināja sev iespēju cīnīties NBA finālā.

"Cavaliers", spēlējot izbraukumā, maču kontrolēja jau no pirmajām minūtēm. Lebrons Džeimss pirmajā ceturtdaļā guva 14 no kopējā 31 "Cavaliers" iekrātā punkta. Maču Klīvlendas līderis noslēdza ar 33 gūtiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. "Cavaliers" saspēles vadītājam Kairijam Ērvingam 30 gūti punkti. Klīvlendas klubs kopā realizēja 17 tālmetienus.

"Raptors" līderi Kails Lourijs un Demārs Derouzans bumbu grozā raidīja ar 50% precizitāti, kopā gūstot 55 punktus komandas labā. Neviens cits Toronto komandas spēlētājs neguva vairāk par desmit punktiem. Lietuvietis Jons Valančūns realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, gūstot sešus punktus un savāca astoņas bumbas zem groziem – četras no tām uzbrukumā.

Šī būs Klīvlendas kluba trešā iespēja cīnīties par NBA galveno trofeju. Pirmo reizi klubs finālā iekļuva 2007. gadā, bet līdz nākamajai iespējai kandidēt par pasaules labākās komandas nosaukumu "Cavaliers" bija jāgaida astoņi gadi. Pērn, pēc līdera Lebrona Džeimsa atgriešanās komandā, "Cavaliers" finālā piekāpās Goldensteitas "Warriors'" komandai. Džeimss NBA finālā spēlēs jau sesto gadu pēc kārtas.

Vēl nav zināms, ar ko "Cavaliers" tiksies finālā. Rietumu konferences labāko komandu duelī patlaban Oklahomsitijas "Thunder" šobrīd ar 3-2 ir vadībā pār regulārās sezonas spēcīgāko klubu Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!