Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfināla sērijas ceturtajā spēlē Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā ar 112:99 (19:29, 28:28, 40:23, 25:19) pieveica Bostonas "Celtics", nonākot vienas uzvaras attālumā no NBA fināla.

Austrumu konferences finālsērijā (NBA pusfināls) līdz četrām uzvarām "Cavaliers" ir vadībā ar 3-1, bet nākamais mačs, kas šajā sērijā var būt pēdējais, ceturtdien notiks Bostonā. Ja "Cavaliers" iekļūs NBA finālā, tad tajā tiksies ar Goldensteitas "Warriors". Abas šīs komandas NBA finālā savā starpā tikās jau iepriekšējos divus gadus, uzvaras dalot uz pusēm – 2015. gadā triumfēja "kareivji", bet pērn "Cavaliers".

Par mača galvenajiem varoņiem kļuva Kairijs Irvings un Lebrons Džeimss, kuri kopā guva 76 no "Cavaliers" 112 punktiem. Irvings izcēlās ar 42 punktiem, no kuriem 19 guva trešās ceturtdaļas pēdējās četrās ar pusi minūtēs, panākot "Cavaliers" vadību ar 87:80. Vēl uzvarētājiem Džeimss guva 34 punktus, Kevins Lavs guva 17 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, bet pārējie spēlētāji kopā guva tikai 19 punktus. "Celtics" sastāvā, otro maču izlaižot vienam no komandas līderiem Aizejam Tomasam, nevienam basketbolistam neizdevās sasniegt 20 punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Aiverijs Bredlijs.

"Cavaliers" pirmo reizi NBA finālā iekļuva 2007. gadā, kad "sausā" ar 0-4 piekāpās Sanantonio "Spurs". 2014. gadā Klīvlendā atgriezās Lebrons Džeimss un uzreiz aizveda "Cavaliers" līdz finālam, kurā gan nācās zaudēt izcilu sezonu aizvadījušajai "Warriors" komandai. Pērn "Cavaliers" trešo reizi kluba vēsturē aizcīnījās līdz finālam, un šoreiz tajā triumfēja ar 4-3. "Cavaliers" pagājušajā gadā kļuva par pirmo komandu NBA vēsturē, kas finālā spēja atspēlēties no 1-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!