Foto: LETA
Uzvaru ar pēdējās sekundes tālmetienu Ungārijā un Rumānijā notiekošā Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra otrā posma spēlē guva Čehijas valstsvienība.

E apakšgrupas otrajā spēlē Čehija ar 73:70 (18:17, 13:16, 17:19, 25:18) pārspēja Baltkrieviju.

Abu komandu spēle aizritēja līdzīgā cīņā un lielākais pārsvars, ko kādai no izlasēm izdevās iekrāt bija astoņi punkti - trīs minūtes pirms pamatlaika beigām 67:59 Čehijas labā. Kad līdz ceturtās ceturtdaļas beigām bija palikušas 11 sekundes, ar precīzu tālmetienu baltkrievietes panāca neizšķirtu 70:70.

Tomēr mača pēdējā sekundē Čehijas izlase izrāva uzvaru ar 73:70, kad tālmetienu realizēja Alena Hanušova.

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās bija Katerina Elhotova, kurai 25 gūti punkti, bet Baltkrievijas izlasē ar tikpat punktiem izcēlās naturalizētā amerikānieti Lindsija Hardinga.

Otro posmu ar uzvaru trešdien iesāka Turcijas valstsvienība, kas ar 61:41 (20:8, 8:13, 22:7, 11:13) pārspēja Melnkalnes izlasi.

Turcietes pārliecinoši iesāka spēli, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 12 punktu pārsvaru (20:8). Trešajā spēles ceturksnī Melnkalnes basketbolistes spēja pietuvoties līdz četru punktu atstatumam (26:30), tomēr turcietes uz pretinieču diviem gūtajiem punktiem atbildēja ar 20, tādejādi spēles nogrieznis noslēdzās ar 50:28 Turcijas izlases labā.

Ceturtajā spēles ceturksnī mačs aizritēja līdzīgā cīņā un uzvaru ar 61:41 izcīnīja Turcijas basketbolistes.

Rezultatīvākā spēlētāja Turcijas izlasē šajā cīņā bija Nevrije Jilmaza, kurai 18 gūti punkti, bet zaudētāju rindās ar septiņiem punktiem izcēlās Sņežana Aleksiča.

Tāpat uzvaru trešdien guva viena no čempionāta favorītēm Francija, kas ar 51:42 (15:6, 10:10, 11:16, 15:10) pārspēja Grieķiju.

Lai gan astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām grieķietes uz brīdi pārņēma vadību (39:38), tomēr Francijas basketbolistes guva astoņus bezatbildes punktus. Noslēdzošajā mača pusotrā minūtē uz Grieķijas izlases tālmetienu francūzietes atbildēja ar pieciem precīziem soda metieniem, un cīņa noslēdzās ar rezultātu 51:42 Francijas valstsvienības labā.

Uzvarētāju komandas rindās 12 punktus guva Sandrīne Grudā un Paulīne Salaņaka, bet Grieķijas izlasē izcēlās Zoja Dimitraka, kurai 16 punkti.
E grupā, kurā spēlē komandas no pirmā posma A un B apakšgrupām, līdere tagad ir Francija, kam trīs spēlēs trīs panākumi. Tikmēr otrā vieta ar divām uzvarām ir Baltkrievijai, bet trešā Turcijai. Tālāk ar vienu uzvaru trīs spēlēs seko Melnkalne un Čehija, kamēr Grieķija vēl uzvaras nav izcīnījusi.

Ceturtdien otrā posma sacensības F grupā uzsāks Slovākija, kas spēkosies ar Serbiju, Lietuva, kas stāsies pretī Krievijai, un Horvātija, kura cīnīsies ar titula īpašnieci Spāniju.

F grupā līdere ar diviem panākumiem divās spēles ir Krievija, kurai ar tikpat uzvarām seko Spānija. Pa uzvarai ir Slovākijai un Serbijai, bet tikai zaudējumus no savas apakšgrupas ir ņēmušas līdzi Lietuva un Horvātija.

Kā zināms, pirmdien Eiropas čempionāts noslēdzās Latvijas valstsvienībai, kad tā C apakšgrupā ieņēma ceturto vietu, tādejādi nekvalificējoties nākamajam sacensību posmam un zaudējot cerības cīnīties par ceļazīmi uz nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!